GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για κατασκοπεία κατηγορείται δημοσιογράφος στην Τουρκία - 20 χρόνια φυλάκισης ζητά το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ανέτρεψε την πενταετή ποινή φυλάκισης στην οποία είχε καταδικαστεί ο δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, εκτι...

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ανέτρεψε την πενταετή ποινή φυλάκισης στην οποία είχε καταδικαστεί ο δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να του επιβληθεί 20ετής κάθειρξη με την κατηγορία της κατασκοπείας, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Ο Ντουντάρ και ο συνάδελφός του της εφημερίδας Cumhuriyet, Ερντέμ Γκιουλ, καταδικάστηκαν τον Μάιο του 2016 σε φυλάκιση 5 ετών επειδή δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει φορτηγά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών να μεταφέρουν όπλα τη Συρία.
Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το κατώτερο δικαστήριο θα έπρεπε να έχει καταδικάσει τον Ντουντάρ για την κατηγορία της κατασκοπείας, που επιφέρει ποινή κάθειρξης 15-20 ετών, ενώ ο Γκιουλ θα έπρεπε να απαλλαγεί λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Οι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν για την κατηγορία της αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών.
Και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους. Ο Ντουντάρ στη συνέχεια έφυγε από την Τουρκία και τώρα δικάζεται ερήμην ενώ ο Γκιουλ παραμένει στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση