GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ψαλίδι" 25% της βουλευτικής αποζημίωσης για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο

Η ολομέλεια της Βουλής έκανε δεκτή την πρόταση μομφής του Νίκου Βούτση κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη ...

Η ολομέλεια της Βουλής έκανε δεκτή την πρόταση μομφής του Νίκου Βούτση κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου.
Η μομφή κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των δύο βουλευτών του κόμματος αποδόθηκε για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, καθώς είχαν επιτεθεί με υβριστικές εκφράσεις στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, αλλά και εναντίον και των συνολικά 4 μουσουλμάνων βουλευτών, στην περίπτωση του κ. Μιχαλολιάκου. Η πρόταση μομφής συνοδεύεται και με παρακράτηση του 25% της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.
Τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καταδίκασαν την συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας, ενώ τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αυστηροποίησης του κανονισμού της Βουλής απέναντι σε απαράδεκτες ναζιστικές και φασιστικές συμπεριφορές.
Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Μιχαλολιάκος όσο και οι κ.κ. Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος, χαρακτήρισαν παράνομη και αντισυνταγματική την απόφαση για τη πρόταση μομφής, ενώ επέμειναν στις θέσεις τους και στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά των μουσουλμάνων βουλευτών.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους βουλευτές της Θράκης, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική έντασης από την πλευρά της ΧΑ και πρόσθεσε ότι υπάρχει κλιμάκωση της ακραίας συμπεριφοράς της και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά ή να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
«Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται υπό ομηρία, να σιωπά, να κάνουμε συμψηφισμούς, να εθελοτυφλούμε, να δίνουμε άλλοθι, ασυλία στο μίζερο, εμπαθή, ρατσιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής. Αυτό δεν μπορεί να το επιτρέψουμε. Είναι σαφέστατο, ότι μέσα από τη στρατηγική της έντασης αποσκοπούν να σπείρουν διχασμό και μίσος και να δημιουργήσουν εμφύλιες διαμάχες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι μειονοτικοί βουλευτές θα πρέπει, όχι απλώς να τιμώνται που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά να τύχουν και μιας σαφής πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών, ώστε να μην αποτολμήσει κανείς ξανά σε αυτή την αίθουσα, να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες».
Η προεδρεύουσα του Σώματος Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτήρισε προκλητικό η Χρυσή Αυγή να επικαλείται το σύνταγμα, το οποίο όπως τόνισε, κατοχυρώνει τα ατομικά δικαιώματα όσων ζουν στην ελληνική επικράτεια, ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς, έκανε λόγο για «ναζιστικό μόρφωμα», τονίζοντας ότι τεκμηριωμένα πια έχει χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης και πρόσθεσε ότι «συνεχίζει να εγκληματεί και να προωθεί ναζιστικές ιδεολογίες που τις κρύβει από θρασυδειλία πίσω από τον εθνικισμό».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για απαράδεκτο, καταδικαστέο και μεμπτό επεισόδιο και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτή η απαράδεκτη αντιδεοντολογική συμπεριφορά».
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για κήρυγμα μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και ανθελληνισμού». «Η ανεκτικότητα, όταν ασκείται πέρα από τα όρια, μπορεί να οδηγήσει σε κατάλυση της Δημοκρατίας. Δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ η Δημοκρατία», πρόσθεσε.
«Η στάση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πέρα από απαράδεκτη είναι και επικίνδυνη. Αυτή την περίοδο, με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας και του τουρκικού εθνικισμού, ρίχνει νερό στο μύλο του Ερντογάν όταν χαρακτηρίζει ένα βουλευτή, Τούρκο πράκτορα», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.
«Θέλω να δηλώσω το σεβασμό μου στους 4 Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές που κοσμούν το ελληνικό κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
«Κορυφαίο ζήτημα για εμάς είναι να προστατεύσουμε τη δημοκρατία χωρίς αστερίσκους και οφείλουμε να επιβάλουμε αυστηρά μέτρα απέναντι στον μισαλλόδοξο λόγο της Χρυσής Αυγής, χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση συνετισμού της», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλης.
«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Αυτοί που προσκυνούν την ναζιστική σημαία ισχυρίζονται ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση