GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα πριν από 93 χρόνια «γεννήθηκε» ο Ολυμπιακός - Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα γενέθλια του συλλόγου

Τα 93α γενέθλιά του εορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, που ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1925. Ο Ολυμπιακός προέρχ...

Τα 93α γενέθλιά του εορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, που ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1925.
Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη συγχώνευση του «Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου» και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιά. Η απόφαση ελήφθη από επιφανείς Πειραιώτες στην ταβέρνα τού Μοίρα στην καρδιά του Πειραιά. Ανάδοχος ήταν ο αξιωματικός του Ναυτικού και αεροπόρος Νότης Καμπέρος, που θέλησε ο τίτλος του νέου συλλόγου να υποδηλώνει τη δύναμη, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, την επικράτηση και εν τέλει το ολυμπιακό ιδεώδες. Ο βιομήχανος και μετέπειτα Δήμαρχος Πειραιά Μιχάλης Μανούσκος πρόσθεσε στο επίθετο Ολυμπιακός τις λέξεις Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς κι έτσι ο πλήρης τίτλος του Πειραϊκού συλλόγου ήταν και παραμένει Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (ΟΣΦΠ).
Ως έμβλημα του νέου συλλόγου επελέγη η κεφαλή ενός δαφνοστεφανωμένου εφήβου και χρώματα το κόκκινο και το άσπρο, κατόπιν προτάσεως του Γιάννη Ανδριανόπουλου, θαυμαστή της ερυθρόλευκης Άρσεναλ από την εποχή που σπούδαζε νομικά στο Λονδίνο.
Το μήνυμα της ΠΑΕ
«Συνίσταται εν Πειραιεί υπό τον τίτλον "Ολυµπιακός Σύνδεσµος Φιλάθλων Πειραιώς" Σωµατείον, ούτινος σκοπός είναι η ανάπτυξις της σωµατικής αγωγής παρά τη νεολαία και η κατά πάντα φίλαθλον τρόπον εξύψωσις αυτής».
Είναι άγνωστο αν εκείνη η παρέα που έκανε την ιστορική συνέλευση στην ταβέρνα του Μοίρα, το 1925, και αµέσως μετά εξέδιδε καταστατικό, μέρος του οποίου λίγο πριν διαβάσατε, είχε έστω και την παραµικρή ιδέα ότι έγραφε ιστορία. Στόχος, όπως είπε ο Μιχάλης Μανούσκος, ήταν να δηµιουργηθεί ένας Σύλλογος που θ’ αποτελούσε έµπνευση για όλους τους Έλληνες. «Ολυµπιακός» το όνοµα και ο δαφνοστεφανωµένος έφηβος το έµβληµά του.
Τελικά δεν αποτέλεσε µόνο πηγή έµπνευσης ο Ολυµπιακός. Έγινε κάτι πολύ παραπάνω. Ήταν ο λόγος που οι οικονοµικά ασθενέστεροι περπατούσαν στο δρόµο µε το κεφάλι ψηλά. Περήφανα. Δεν ήταν απλά η οµάδα τους αλλά τρόπος ζωής. Ένας Σύλλογος που προέρχεται από τον κόσµο, πορεύεται µαζί του και καταλήγει σ’ αυτόν. Ο Ολυµπιακός δεν είναι µία, ακόµα, οµάδα. Είναι πάνω από το ίδιο το παιχνίδι. Πιο έντονος και από τον ενθουσιασµό της νίκης. Τρόπος ζωής. Παράδειγµα για τους µαχητές της καθηµερινότητας. ∆εν παραδίνεται. Ξεπερνάει τα εµπόδια. Είναι Ολύµπιος. Είναι η ίδια η Ελλάδα. Είναι Ιδανικό. Είναι Θρύλος.
Γεννήθηκε στον Πειραιά, το 2ο µεγαλύτερο λιµάνι της Μεσογείου. Χιλιοτραγουδήθηκε στο: Όσο και να ψάξω δεν µπορώ να βρω άλλο λιµάνι. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσµο τα Ολυµπιακά ιδανικά. Eµπνέει τους Έλληνες. Είναι στο µυαλό κάτι µαγικό.
Η κληρονοµιά είναι µεγάλη. Υποχρέωση να συνεχίσει ο Θρύλος σε ρότα επιτυχιών. Μεγάλη είναι και η ευθύνη για να µεταλαµπαδευτούν στις επόµενες γενιές τα Ολυµπιακά ιδανικά. Ο Ολυµπιακός είναι Θρύλος. Η δική µας Ολυµπιακή οικογένεια. Είµαστε νικητές. Ποτέ δεν σταµατάµε. Ποτέ δεν το βάζουµε κάτω. Συνεχίζουµε να ονειρευόµαστε!
Μαρινάκης: «Σηκώνουμε ακόμα ψηλότερα την ερυθρόλευκη σημαία!» Το μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα 93α γενέθλια του Συλλόγου.
«Πέρασαν 93 χρόνια από την ημέρα που άρχισε να γράφεται η ενδοξότερη αθλητική ιστορία του τόπου, από τότε που ιδρύθηκε ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Από το 1925 μέχρι σήμερα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατόρθωσε να συγκεντρώσει ένα μυθικό αριθμό τροπαίων, κατακτήσεων, νικών. Η ομάδα που έγινε ΘΡΥΛΟΣ.
Είμαι υπερήφανος που από τότε που κρατάω στα χέρια μου το τιμόνι του ΘΡΥΛΟΥ μετράμε 7 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα στα πρώτα 7 χρόνια και δίνουμε καθημερινά μάχες για το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, κόντρα σε όλους. Είμαι υπερήφανος που με την αρωγή μου στον Ερασιτέχνη και το όραμα για ένα μεγάλο πολυαθλητικό ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, κατακτήσαμε 3 ευρωπαϊκά κύπελλα και 84 πρωταθλήματα και κύπελλα, τα πρώτα 7 χρόνια, αριθμό που δεν μπορούν να ονειρευτούν άλλοι σύλλογοι πως θα κατακτήσουν στον επόμενο αιώνα. Και φυσικά έρχονται πολλά ακόμα τρόπαια και σε αυτή τη χρονιά.
Είμαι υπερήφανος για την Ακαδημία μας, που ανήκει στις κορυφαίες της Ευρώπης και χαίρομαι που καθημερινά χιλιάδες παιδιά γίνονται καλύτεροι αθλητές, καλύτεροι μαθητές και καλύτεροι άνθρωποι φορώντας την ερυθρόλευκη.
Χαίρομαι όταν βλέπω το προπονητικό μας κέντρο να αλλάζει, να βελτιώνεται και να γίνεται εφάμιλλο με αυτά των κορυφαίων ομάδων του κόσμου. Όλα αυτά γίνονται με πραγματικές επενδύσεις και σκληρή δουλειά. Κυρίως όμως με όραμα και αγάπη για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συνεχίζει να επιστρέφει στην κοινωνία την αγάπη που δέχεται μέσα από τη συνεχή φιλανθρωπική του δραστηριότητα.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν και θα είναι τα καθαρά μάτια των ανθρώπων της σκληρής εργασίας, των νικητών της ζωής. Είναι και θα συνεχίσει να είναι η σημαία της υπερηφάνειας για τους μισούς Έλληνες.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γεννήθηκε στη θάλασσα του Πειραιά και κατέκτησε τις θάλασσες του κόσμου κάνοντας υπερήφανη την Ελλάδα για τον ΘΡΥΛΟ της.
Με μεγαλύτερη όρεξη και πίστη θα συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Με μεγαλύτερο πάθος και δύναμη σηκώνουμε ακόμα ψηλότερα την ερυθρόλευκη σημαία!
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση