GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Καρεμπέ: Θείοι μου είχαν εκτεθεί σαν ζώα σε ζωολογικό κήπο

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Bild, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν έψαλλε τον εθν...

Ο Κριστιάν Καρεμπέ έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Bild, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν έψαλλε τον εθνικό ύμνο στα παιχνίδια της Εθνικής Γαλλίας. Ανάμεσα στα άλλα είπε για:
Το κατά πόσον η Γαλλία ή η Γερμανία έχει περισσότερες πιθανότητες κατάκτησης του Μουντιάλ:«Δύσκολο να πεις. Ήμουν στον ημιτελικό του Euro 2016 ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία στο Παρίσι. Κερδίσαμε. Όμως και η Γερμανία είχε ευκαιρίες, θα μπορούσε να προηγηθεί. Γενικά νομίζω ότι γαλλικό και γερμανικό ποδόσφαιρο έχουν ομοιότητες. Γιατί οι Γερμανοί έχουν μάθει από εμάς. Μετά το Euro 2000 το γερμανικό ποδόσφαιρο δεν πήγαινε τόσο καλά. Εκείνο τον καιρό, η γαλλική δομή με τις Ακαδημίες και την προώθηση νέων ταλέντων ήταν πρότυπο για τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί πήγαν στη Γαλλία, είδαν τις Ακαδημίες μας και αντέγραψαν τον τρόπο δουλειάς μας. Αυτό ωφέλησε την Γερμανία, αλλά κι εμείς οι Γάλλοι έχουμε ωφεληθεί από την Γερμανία. Στην Μπουντεσλίγκα εδώ και δεκαετίες έχει δοθεί χώρος σε Γάλλους για να βελτιωθούν. Παίκτες όπως οι Σανιόλ, Λιζαραζού, Μικού, ήταν αστέρια της Μπουντεσλίγκα, όπως φυσικά και ο Ριμπερί».
Το ότι δεν υπάρχει Γάλλος τεχνικός στην Μπουντεσλίγκα: «Ειλικρινά νιώθω έκπληξη για αυτό. Ίσως είναι το εμπόδιο της γλώσσας. Ο Βαλεριάν Ισμαέλ προσπάθησε στην Βόλφσμπουργκ. Θα φανταζόμουν τον Βίλι Σανιόλ προπονητή στην Γερμανία ξανά».
Το ότι δεν έψαλλε τον γαλλικό Εθνικό Ύμνο πριν τα ματς της Γαλλίας: «Η οικογένειά μου προέρχεται από τις γαλλικές κτήσεις στην Νέα Καληδονία. Εγώ γεννήθηκα εκεί. Οι άνθρωποι από την Νέα Καληδονία πολλές φορές περνούσαν δύσκολα στην Γαλλία γιατί έμοιαζαν διαφορετικοί. Και η οικογένειά μου έχει περάσει δύσκολα στην Γαλλία. Δύο από τους θείους μου είχαν εκτεθεί το 1931 σαν ζώα στον ζωολογικό κήπο στο πλαίσιο μίας έκθεσης στο Παρίσι για την αποικιακή ιστορία. Τους είχαν εκθέσει σαν ζώα. Αυτό είναι απαράδεκτο για μένα. Όχι απλά μη αποδεκτό αλλά απαράδεκτο».
Το πως αθλητές στις ΗΠΑ δεν ψάλλουν τον εθνικό ύμνο διαμαρτυρόμενοι για τον ρατσισμό: «Δεν είναι κάτι που καταλαβαίνω απλά. Είναι κάτι που αποδέχομαι πλήρως. Είναι σωστό και σημαντικό. Αν βλέπεις κακομεταχείριση, πρέπει να πάρεις θέση. Πρέπει να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και το τι πρεσβεύεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση