GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔιαΝΕΟσις: Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι η Ε.Ε.

Άγνοια μεταξύ των πολιτών για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση εντοπίζουν τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε ο Οργανισμός Έ...

Άγνοια μεταξύ των πολιτών για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση εντοπίζουν τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης «διαΝΕΟσις» και η εταιρεία ερευνών MRB.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής σύνταξης του Οργανισμού, Θοδωρής Γεωργακόπουλος, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου με θέμα «Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης - η πρόκληση της μετανάστευσης και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια», που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Στο κομμάτι της έρευνας που αφορά τι πιστεύουν, τι νομίζουν και τι θέλουν για οι Έλληνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο «αναδεικνύεται ότι έχουμε αντιφατικές απόψεις για ένα πράγμα, το οποίο δεν ξέρουμε πάρα πολύ καλά, δεν ξέρουμε τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ταυτόχρονα, όμως, καταγράφεται και μία υποχώρηση του αντιευρωπαϊσμού, σε σχέση με τα ευρήματα της αντίστοιχης δημοσκόπησης πέρυσι. Αναλυτικότερα, το 68% των Ελλήνων πλέον αξιολογεί τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θετικά, από 53,5% πέρυσι.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, έξι στους 10 Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ωφέλησε περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση (οκτώ στους 10 αγρότες το πιστεύουν αυτό).
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζημιώθηκε στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας, ενώ ένας στους τέσσερις θα επιθυμούσε η χώρα να έχει εθνικό νόμισμα. «Είναι πρόοδος, πέρυσι ήταν ένας στους τρεις», επεσήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι «57% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η απόφαση να μπούμε στο ευρώ ήταν λανθασμένη».
Επιπλέον, έξι στους 10 συμφωνούν ότι τα μνημόνια ήταν αναγκαίο κακό, λόγω της δυσμενούς κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η οικονομίας της χώρας. Ταυτόχρονα, όμως, επτά στους 10 πιστεύουν ότι τα μνημόνια ήταν εφεύρημα των Ευρωπαίων, για να εκμεταλλευτούν τη χώρα μας.
Η έρευνα διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018 για λογαριασμό της διαΝΕΟσις από την εταιρεία MRB Hellas, με πανελλαδικό δείγμα 1.250 ατόμων, 70 ερωτήσεις και περισσότερες από 200 μεταβλητές.

1 σχόλιο

  1. Πώς δεν ξέρουμε τι είναι...
    Είναι η τελευταία προσπάθεια της Γερμανίας να καταλάβει την Ευρώπη τουλάχιστον χωρίς πόλεμο.
    Μια συμμορία πληρωμένων δολοφόνων της Δημοκρατίας και της ελευθερίας με σκοπό την εγκαθιδρυση μιας μη εκλεγόμενης ολιγαρχικής, φασιστικής και ναζιστικής εξουσίας.
    Όλοι αυτοί που το παίζουν Ευρωπαἰστές είναι απλώς καλά πληρωμένοι υπάλληλοι των Γερμανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση