GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καγκελάριος της Γερμανίας για τέταρτη φορά η Μέρκελ

Με 364 ψήφους επανεξελέγη Καγκελάριος πριν από λίγο, από την πρώτη ψηφοφορία στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ξεκι...

Με 364 ψήφους επανεξελέγη Καγκελάριος πριν από λίγο, από την πρώτη ψηφοφορία στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ξεκινά επισήμως την τέταρτη θητεία της στην Καγκελαρία.
Από τα 709 μέλη του Κοινοβουλίου, ψήφισαν 692 και καταμετρήθηκαν 688 έγκυρες ψήφοι, 4 άκυρες, 364 "ναι" και 315 "όχι". Η Μέρκελ χρειαζόταν 355 ψήφους προκειμένου να επανεκλεγεί, ενώ τα κόμματα που συμμετέχουν στον "μεγάλο" συνασπισμό αριθμούν συνολικά 399 βουλευτές, στοιχείο το οποίο υποδεικνύει ότι δεν ψηφίστηκε από το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών.
Την επόμενη ώρα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα ανακηρύξει την Άνγκελα Μέρκελ Καγκελάριο και αμέσως μετά θα γίνει η ορκωμοσία της ενώπιον του Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των νέων υπουργών.
Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση