GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κρεμλίνο για την απόφαση της Ε.Ε. να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Μόσχα

Την λύπη του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Μόσχα μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού π...

Την λύπη του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Μόσχα μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, εξέφρασε το Κρεμλίνο.
"Λυπούμαστε για άλλη μια φορά γιατί κάποιοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις χρησιμοποιώντας τη διατύπωση 'πιθανότατα'", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς οι Βρυξέλλες εξέφρασαν την Πέμπτη την υποστήριξή τους στο Λονδίνο, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι βρίσκεται "πιθανότατα" πίσω από τη δηλητηρίαση αυτή.
"Η Ρωσία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ", τόνισε ο Πεσκόφ.
"Δεν γνωρίζουμε ποια στοιχεία παρουσίασε η βρετανική πλευρά συζητώντας την υπόθεση Σκριπάλ με τους εταίρους της, της ΕΕ που συναντώνται στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες", είπε.
"Δεν γνωρίζουμε ούτε για τι ακριβώς συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών [και κυβερνήσεων] της ΕΕ όταν μίλησαν για την υποστήριξή τους στη Βρετανία", υπογράμμισε ο Πεσκόφ και εξέφρασε τη λύπη του που "η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να μην μπορεί να αποκτήσει πληροφορίες" από το Λονδίνο για συγκεκριμένη υπόθεση.
Οι βρετανικές Αρχές χαρακτήρισαν τη Μόσχα υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι, στη Βρετανία.
Η Ρωσία διακήρυξε επανειλημμένα την αθωότητά της και κατηγορεί το Λονδίνο ότι "δεν θέλει να ακούσει τις απαντήσεις" της Μόσχας.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση