GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι βουλευτές, οι πρωταθλήτριες και το...σκάκι - ΦΩΤΟ

Αγώνας σκάκι στον οποίο συμμετείχαν μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών, βουλευτές, υπάλληλοι της Βουλής, δημοσιογράφοι και παιδιά πραγματοπ...

Αγώνας σκάκι στον οποίο συμμετείχαν μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών, βουλευτές, υπάλληλοι της Βουλής, δημοσιογράφοι και παιδιά πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Τις πρωταθλήτριες της εθνικής ομάδας στο σκάκι, Άννα Μαρία Μπότσαρη, Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου, βράβευσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στην ομιλία του, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στον αγώνα για την πραγματικά ισότιμη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, επισημαίνοντας ότι "ακόμα, ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί, ή ότι έχει προχωρήσει σημαντικά, αυτή η προσπάθεια" και σημείωσε:
"Στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων και της έλλειψης των διακρίσεων, αλλά και στο ζήτημα της άσκησης βίας, από τη λεκτική βία και παρενόχληση μέχρι τη σωματική βία, την ενδοοικογενειακή βία, τα χιλιάδες θύματα βιασμού, ακόμα και στη νομοθετικά προοδευτική ως προς αυτά τα ζητήματα Ευρώπη και βεβαίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα αυτά είναι πραγματικότητες με τις οποίες συνυπάρχουμε".


"Θα πρέπει οι ίδιες οι γυναίκες, τα φεμινιστικά κινήματα, οι γυναικείες οργανώσεις, μέσα από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους, να θέλουν και να ενθαρρύνονται, προκειμένου να θέτουν στην κοινωνία τα ζητήματα, τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια οι στατιστικές για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Μιλώντας εκ μέρους πρωταθλητριών, η Άννα Μαρία Μπότσαρη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και σημείωσε ότι η διάδοση και η αναγνώριση του αθλήματος, ως μέσου εκπαίδευσης και πολιτισμού, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Κάλεσε δε τους παριστάμενους να γίνουν στο μέλλον αρωγοί και σύμμαχοι "στην προσπάθεια να κάνουμε το σκάκι μια γέφυρα πολιτισμού και στη χώρα μας".

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση