GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρατούμενος επιτέθηκε με μαχαίρι σε σωφρονιστικό των φυλακών Τρικάλων

Νέα επίθεση σε βάρος σωφρονιστικού υπάλληλου σημειώθηκε στις φυλακές Τρικάλων σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλ...

Νέα επίθεση σε βάρος σωφρονιστικού υπάλληλου σημειώθηκε στις φυλακές Τρικάλων σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, ο αρχιφύλακας των φυλακών δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από έναν κρατούμενο που είχε σκοπό να τον τραυματίσει στο λαιμό. Χάρη στην αντίδραση του όμως ο κρατούμενος αστόχησέ και ακινητοποιήθηκε.
Είναι η δεύτερη επίθεση που γίνεται γνωστή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καθώς πριν μερικά εικοσιτετράωρα σωφρονιστικός των φυλακών Κορυδαλλού είχε δεχτεί επίθεση από κρατούμενους με αυτοσχέδιο μαστίγιο.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΣΥΕ:
"Προφυλακτικά για την σεξουαλική «προστασία» των κρατουμένων θα μοιράσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες σε 8 φυλακές της Χώρας, χωρίς να γνωρίζουμε αν συμφωνούν οι κρατούμενοι με το μέτρο αυτό και πως ενδεχομένως να αντιδράσουν. Και ενώ αυτά γίνονται στα πλαίσια της σεξουαλικής «προστασίας», τα φαινόμενα βίας εναντίον συναδέλφων μας συνεχίζονται, παραμένοντας οι εργαζόμενοι στην κυριολεξία απροστάτευτοι!
Λίγες ήμερες πριν συμπληρωθούν 4 χρόνια από την στυγερή δολοφονία του Υπαρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου, όπου αλλοδαπός κρατούμενος τον μαχαίρωσε στον λαιμό και με όλες συνολικά τις αρνητικές εξελίξεις που ακολούθησαν, σήμερα στην Φυλακή Τρικάλων ένας κρατούμενος ελληνικής καταγωγής επιχείρησε να τραυματίσει στον λαιμό με ένα αυτοσχέδιο κοφτερό μαχαίρι τον συνάδελφο Αρχιφύλακα της Φυλακής.
Ευτυχώς, ο συνάδελφος πρόλαβε και αντέδρασε και το χτύπημα δεν βρήκε τον στόχο του, τραυματίζοντάς τον όμως κάτω από το αυτί και στο μέρος του λαιμού. Εάν δεν παρέμβαιναν οι συνάδελφοι που έσπευσαν για βοήθεια και να αφοπλίσουν τον κρατούμενο, είναι βέβαιο ότι σήμερα θα μιλούσαμε για μία νέα υπόθεση δολοφονίας σωφρονιστικού υπαλλήλου.
Και συνεχίζουμε. Προχθές, Τετάρτη 21/3/2018 κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου συγγενών κρατουμένων στην Φυλακή της Λάρισας, συνάδελφος Υπαρχιφύλακας γρονθοκοπήθηκε πολλαπλά στο πρόσωπο από επισκέπτη, συγγενή κρατουμένου, επειδή από τα τρόφιμα που έφερε μαζί του υπήρχαν και είδη που από τον Κανονισμό απαγορεύονταν, και για τον λόγο αυτό ο συνάδελφος αρνήθηκε να τα παραλάβει (μόνο τα απαγορευμένα είδη).
Επαναλαμβάνουμε, η βία στις Φυλακές ΔΕΝ είναι τυχαία περιστατικά, ούτε περιστασιακά συμβάντα, ούτε fake news όπως προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάποιοι το «μαστίγωμα» Υπαρχιφύλακα στην Φυλακή Κορυδαλλού ή όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι ιθύνοντες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και οι οποίοι όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει, φέρουν ακέραια την ευθύνη για ότι μας συμβαίνει και για ότι ακόμα μας συμβεί. Και την ευθύνη αυτή ούτε θα επιτρέψουμε να την κρύψουν, ούτε να την αποποιηθούν. Θα τους καταλογιστεί ολόκληρη".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση