GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζητά να παρέμβει το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο του Συμβου...

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE), Antonin Morcky, για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
Με την επιστολή του ο Πρόεδρος της Ολομέλειας ενημερώνει τον ομόλογό του, του CCBE, για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη, χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα, εξ όσων γνωρίζουμε, απαγγελθεί σε βάρος τους κατηγορίες.
Περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας καλεί το CCBE να παρέμβει στις τουρκικές αρχές προκειμένου να τηρηθούν όλες οι δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, ιδίως η απαγόρευση στέρησης της προσωπικής ελευθερίας χωρίς προηγούμενη δικαστική κρίση, πολλώ δε μάλλον χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, καθώς και οι αρχές της δίκαιης δίκης.
Προς τούτο, ζητείται από το CCBE να σταλεί αντιπροσωπεία δικηγόρων στην Ανδριανούπολη, ως παρατηρητών, για τα ανωτέρω θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση