GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι φινλανδικές αρχές έλαβαν ένταλμα σύλληψης του Πουτζντεμόν

Ο έκπτωτος Καταλανός ηγέτης, Κάρλες Πουτζντεμόν, αντιμετωπίζει το φάσμα της σύλληψης στη Φινλανδία, οι Αρχές της οποίας έλαβαν διεθνές έν...

Ο έκπτωτος Καταλανός ηγέτης, Κάρλες Πουτζντεμόν, αντιμετωπίζει το φάσμα της σύλληψης στη Φινλανδία, οι Αρχές της οποίας έλαβαν διεθνές ένταλμα για την κράτησή του, που εκδόθηκε από την Ισπανία.
Εάν επιστρέψει στην Ισπανία, ο Πουτζντεμόν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 25 ετών, κατηγορούμενος για εξέγερση με τη διοργάνωση παράνομου δημοψηφίσματος πέρυσι για την απόσχιση της Καταλωνίας.
Όταν η αστυνομία βρει τον Πουτζντεμόν, θα ξεκινήσει μία κανονική διαδικασία έκδοσής του, αν και για την ώρα δεν γνωρίζει που βρίσκεται, δήλωσαν οι φιλανδικές Αρχές με σημερινή ανακοίνωσή τους.
Σε συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, δικηγόρος του Πουτζντεμόν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο πελάτης του είναι έτοιμος να παρουσιασθεί στη φιλανδική αστυνομία.
Ο Πουτζντεμόν αυτοεξορίστηκε στο Βέλγιο πέρυσι, λίγο μετά τη συμβολική ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας από το κοινοβούλιό της. Στη Φινλανδία έφθασε την Πέμπτη για να συναντήσει βουλευτές και να παρακολουθήσει ένα συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση