GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαυραγάνης για νέο ΚΟΚ: Ο παραβάτης θα μαθαίνει στο σπίτι το ποσό της κλήσης - ΒΙΝΤΕΟ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, οι διατάξεις του οποίου ρυθμίζουν και ζητήματα σχετικά με τον Κώδικα Οδικ...

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, οι διατάξεις του οποίου ρυθμίζουν και ζητήματα σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έτσι, ξεκινούν άμεσα τα πρόστιμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
«Υπάρχουν διοικητικές ποινές συνυφασμένες με το μέγεθος του εισοδήματος» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος εξήγησε ότι δεν θα βλέπει κανείς την οικονομική κατάσταση του παραβάτη.
«Οι κλήσεις θα κόβονται αυτόματα μέσω του συστήματος. Δεν θα υπάρχει γνώση του ακριβούς ποσού γιατί δεν θέλουμε να ξέρει κανείς το εισόδημα του παραβάτη» σημείωσε ο υφυπουργός εξηγώντας πως η κλήση θα βεβαιώνεται και θα στέλνεται στο σπίτι. Τότε θα μαθαίνει το ποσό ο παραβάτης.
Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ), μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ).
Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο ακόμη κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.
Δείτε το βίντεο:

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση