GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΛΕΡΤ για τις εκλογές! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον ...Κατσιφάρα

«Θα διερευνήσουμε τις πιθανότητες συνεργασίας με τον Απόστολο Κατσιφάρα, όσον αφορά τις επόμενες περιφερειακές εκλογές», δήλωσε, μεταξύ ά...

«Θα διερευνήσουμε τις πιθανότητες συνεργασίας με τον Απόστολο Κατσιφάρα, όσον αφορά τις επόμενες περιφερειακές εκλογές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, αποκλειστικά στην τηλεόραση του Lepanto και στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια και το… φλερτ που υπάρχει εδώ και καιρό -και έχει καταγραφεί από τον τηλεοπτικό σταθμό- μεταξύ των δύο πλευρών.
Ωστόσο, ο κ. Σπαρτινός ανέφερε πως, στα αρμόδια όργανα του κόμματος δεν έχει ξεκινήσει επισήμως μια τέτοια συζήτηση ακόμη.

Για τους γνώστες της τοπικής πολιτικής σκακιέρας, ο κ. Σπαρτινός δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να εξωτερικεύσει τις σκέψεις της Κουμουνδούρου για τις Περιφερειακές εκλογές, αφού μήνες τώρα συζητείται στα πολιτικά «πηγαδάκια» το ενδεχόμενο στήριξης του νυν περιφερειάρχη από το κυβερνών κόμμα, κάτι που δημοσίως όμως δεν είχε εκφραστεί ούτε καν σαν πρόθεση, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τον κ. Κατσιφάρα.

«Έχουμε μαζί μας την κοινωνία…»


Πάντως, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, εμφανίζεται ανοιχτός σε συνεργασίες, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και στην τηλεόραση του Lepanto, η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από πολιτικό πλουραλισμό, συνεργασία και κοινή στρατηγική για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς, για τους πολίτες. «Όποιος έχει μαζί του την κοινωνία δεν χρειάζεται καμία κομματική δουλεία και εξάρτηση», είχε πει επιπροσθέτως, στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο.

Βέβαια, ο Απόστολος Κατσιφάρας, δεν ξεχνά τον χώρο από τον οποίο προέρχεται και τον οποίο θα μπορούσαμε να πούμε πως υπηρέτησε δεκαετίες τώρα κι από τον οποίο βεβαίως έλαβε πολλά, στο πολιτικό σαφώς πεδίο.

Τι σκέφτεται η Χαρ. Τρικούπη

Σαφώς, θα πρέπει να σημειώσουμε πως, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή της στήριξης του Απ. Κατσιφάρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές που θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να σκέφτεται το ενδεχόμενο στήριξης κομματικού υποψηφίου στις περιφερειακές εκλογές. Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη μου μιλά για εκ νέου στήριξη του κ. Κατσιφάρα, έστω και με τη μέθοδο του χρίσματος δια της πλαγίας και όχι επισήμου οδού.

Το κλίμα εντός ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρουν πως, ίσως, «η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Κατσιφάρα, θα προκαλέσει αντιδράσεις και εντός του κυβερνώντος κόμματος και των τοπικών στελεχών, αφού με τον τρόπο αυτό πέφτει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για απεμπλοκή από το παλιό κατεστημένο». Βέβαια δεν είναι και λίγοι εντός τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσονται υπέρ μια τέτοιας συνεργασίας, αφού όπως αναφέρουν «το κόμμα θα ωφεληθεί στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, δεδομένου ότι ο κ. Κατσιφάρας έχει αποδείξει τις δυνατότητές του, τόσο στην κεντρική όσο και στην αυτοδιοικητική πολιτική σκηνή και είναι άφθαρτος.

Η απλή αναλογική ευνοεί τις…συνεργασίες

Όπως και να χει, ο πολιτικός χρόνος που απομένει έως τις επόμενες εκλογές μπορεί να φαίνεται αρκετός, ωστόσο είναι περιορισμένος, με τις κινήσεις και τις διεργασίες στο παρασκήνιο να είναι έντονες και σε πολλά μέτωπα. Ρόλο σαφώς θα παίξει και ο εκλογικός νόμος, με την απλή αναλογική να προκαλεί αλυσιδωτές ανακατατάξεις, αλλά να ευνοεί τις συνεργασίες, στη βάση των οποίων μπορούν να υποστηριχθούν τα ως άνω γραφόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση