GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία ενισχύει το οπλοστάσιο της – Συζητά με ΗΠΑ και Ευρώπη για αντιπυραυλικά συστήματα

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να διεξάγει συνομιλίες με τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eu...

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να διεξάγει συνομιλίες με τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam και με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αγοράσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Τον Ιανουάριο, η Τουρκία υπέγραψε με την Eurosam συμβόλαιο 18 μηνών για μια μελέτη για την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς, σε μια κίνηση για στενότερη αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία και την Ιταλία.
Πέρσι τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, και το Κρεμλίνο.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Πηγή ΦΩΤΟ: aa.com.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση