GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκλητική δήλωση από τον εκπρόσωπο του Πούτιν για τις ηθοποιούς που κατήγγειλαν τον Γουάινστιν

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε τις ηθοποιούς που έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση τον Χάρβ...

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε τις ηθοποιούς που έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, "πόρνες".
Μιλώντας σε κοινό αποτελούμενο κυρίως από φοιτητές στη Μόσχα, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι οι καταγγέλλουσες, οι οποίες κατ' αυτόν έγιναν αληθινές σταρ, έχουν "κάνει πολλά πράγματα που δεν συμβαδίζουν με τις έννοιες της τιμής και της αξιοπρέπειας".
"Κέρδισαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και δέκα χρόνια αργότερα, λένε πως ο Γουάινστιν είναι ένοχος", συνέχισε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο Ηχώ της Μόσχας την Πέμπτη.
"Ίσως να πρόκειται πράγματι για έναν παλιάνθρωπο, αλλά καμία τους δεν πήγε στην αστυνομία! Όχι, ήθελαν να κερδίσουν δέκα εκατομμύρια δολάρια. Πώς λες μια γυναίκα που κοιμήθηκε με έναν άνδρα για δέκα εκατομμύρια δολάρια; Πόρνη", συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον Ρώσο βουλευτή Λέονιντ Σλούτσκι, ο οποίος κατηγορείται από γυναίκες, κυρίως δημοσιογράφους, ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά αλλά πρόσφατα απαλλάχθηκε από μια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Οι κατηγορίες εναντίον του Σλούτσκι αποτέλεσαν το πρώτο σκάνδαλο στη Ρωσία αφότου εμφανίστηκε, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου του Γουάινστιν, το κίνημα που έχει γίνει γνωστό με την ετικέτα #MeToo. Οδήγησε αρκετές γυναίκες να εκφραστούν για το ζήτημα αυτό σε μια χώρα όπου πολύ συχνά οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις υποβαθμίζονται, ή αντιμετωπίζονται με ειρωνεία.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση