GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Η 8η Μάρτη συμβολίζει τη ...

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Η 8η Μάρτη συμβολίζει τη μαχητική, αγωνιστική στάση ζωής των εργαζόμενων γυναικών που διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο. Είναι μέρα που μας θυμίζει ότι οι γυναίκες της εργατικής τάξης, του λαού μας, με τη θέληση και δράση τους, μπορούν να δώσουν νέα δυναμική στον αγώνα».
«Απευθυνόμαστε στις μισθωτές, στις άνεργες γυναίκες, στις αυτοαπασχολούμενες επαγγελματίες, στις επιστημόνισσες, στις αγρότισσες, στις νέες στην εκπαίδευση, στις εργαζόμενες μητέρες, στις μετανάστριες και πρόσφυγες θύματα των πολέμων» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, «να δώσουμε καθημερινά αλλεπάλληλες μάχες με πυξίδα τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Για να έχουν όλες και όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, σύγχρονα δικαιώματα, χωρίς την ανασφάλεια της ανεργίας και της δήθεν ευέλικτης εκμετάλλευσης. Για να υπάρχουν μέτρα υγείας, ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας, προσαρμοσμένα μάλιστα στον γυναικείο οργανισμό. Για να υπάρχουν αποκλειστικά δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας. Για να μπορεί η γυναίκα πραγματικά ελεύθερα να αξιοποιεί τον μη εργάσιμο χρόνο δημιουργικά, χωρίς να σμπαραλιάζεται η ίδια η οικογενειακή και προσωπική της ζωή».
«Μπορούμε να αλλάξουμε τη σημερινή βαρβαρότητα, αρκεί να ακολουθήσουμε τον δρόμο της σύγκρουσης με τον καπιταλιστικό "μονόδρομο" του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των κυβερνήσεών τους» υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και καταλήγει: «Η ελπίδα, η αισιοδοξία για τις εργαζόμενες, για τις άνεργες γυναίκες, μπορούν να γεννηθούν μόνο στο νδρόμο της οργάνωσης και πάλης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ανδρών και γυναικών, με τη γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση που απαιτείται σήμερα και απαιτεί η σύγχρονη πλέον ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση