GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Η Τουρκία προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία - Ποιο ήταν το μεγάλο λάθος που κάναμε με το Κυπριακό

"Αυτή την περίοδο, η Τουρκία και πάλι εκτρέπεται, προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας το διεθνές δίκαιο στην ευρ...

"Αυτή την περίοδο, η Τουρκία και πάλι εκτρέπεται, προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας το διεθνές δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή. Εμείς ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα" τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Κύπρο, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
"Ο Ελληνισμός όποτε ενώθηκε, όποτε έγινε μια γροθιά, όποτε μπήκαν στο πλάι τα «εγώ» και έμεινε το «εμείς», τότε ακριβώς νικήσαμε. Άρα καθήκον όλων μας και ιδίως ημών είναι να ενώνουμε τον ελληνικό λαό. Έχουμε τη δυνατότητα στις δημοκρατίες, όταν νικάμε, να τσακωθούμε ξανά εκατό φορές, αλλά έχουμε την υποχρέωση όταν το Έθνος κινδυνεύει να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε αγαπημένοι και παράλληλα να μην παραβιάζουμε την ιστορία της χώρας" είπε ο κ. Καμμένος.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε: "Θεωρώ ότι ένα μεγάλο λάθος που κάναμε τόσα χρόνια με το Κυπριακό ήταν ακριβώς ότι προσπαθήσαμε πολλές φορές να σηκώσουμε το χαλί και να βάλουμε από κάτω ολόκληρες πτυχές της ιστορίας προκειμένου να μην παρεξηγηθούν κάποιοι".
"Μία από τις πρώτες υποσχέσεις που έδωσα όταν ανέλαβα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνα – μαζί με τον παριστάμενο τέως Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, με τον οποίο είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία – ήταν ότι θα σηκώσουμε το χαλί και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα το συνεχίσουμε και με τον σημερινό Υπουργό Άμυνας. Θα σηκώσουμε το χαλί, για να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη των ηρώων, γιατί αυτό δίδαξε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης.
Βλέπω εδώ τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΛΔΥΚ και οφείλω να τους ζητήσω ένα μεγάλο «συγγνώμη» για ό,τι έγινε μέχρι σήμερα. Γιατί και εκείνοι οι οποίοι έπεσαν στην Κύπρο το 1974, για κάποιους δεν έπεσαν σε μία εμπόλεμη περίοδο. Για κάποιους έπεσαν σε ένα, όπως το περιέγραφε εγχειρίδιο της μεγάλης συμμαχίας, «exercise under permission». Αυτό είναι ψέμα. Έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία. Έπεσαν μαχόμενοι για την Ελλάδα, όπως έπεσαν όλοι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955 – 1959.
Μετά την προσπάθεια που κάναμε με την Κυβέρνηση, την οποία συνεχίζουμε, να φέρουμε πίσω όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την πατρίδα – και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας που πλέον θα γίνει ένα πολύ μεγάλο μνημείο μετά και από τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε το NORATLAS, να κάνουμε ταυτοποίηση των ηρώων, να ξεθάψουμε την ιστορία που κάποιοι προσπάθησαν με μπουλντόζες να την κλείσουν άρον άρον – ελπίζω ότι φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να έχουμε κοντά μας- και θα το κάνει αυτό η Πολεμική Αεροπορία - όλους τους επιζώντες από την Επιχείρηση «ΝΙΚΗ» που θα έρθουν επιτέλους στην Κύπρο.
Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και το ελπιδοφόρο όραμα όλων και μοναδικός στόχος είναι η βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, σύμφωνη πάντα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Επιδιώκουμε τη λύση, εργαζόμαστε για τη λύση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής, ούτε να υποκύψουμε στους όρους του κατακτητή θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Αυτό να μην το περιμένει κανείς.
Τελικά, λύση του Κυπριακού θα είναι η λειτουργία του Απόστολου Ανδρέα, θα είναι η ελευθερία της Κύπρου, θα είναι η πραγματική λευτεριά όπως τη φαντάστηκαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ του 1955-1959, όπως την περιέγραψε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Και βεβαίως, αυτό θα γίνει όταν το έθνος είναι ενωμένο. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση, όλα τα κόμματα της Ελλάδος, είναι δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Κυπριακή Κυβέρνηση, σε όλα τα κόμματα της Κύπρου και στον Κυπριακό Ελληνισμό" είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
"Είμαστε όλοι ενωμένοι, είμαστε όλοι εδώ και για κανέναν η Κύπρος δεν είναι μακριά. Αυτοί οι οποίοι κάποια στιγμή τόλμησαν να πουν ότι η Κύπρος είναι μακριά έχουν περιθωριοποιηθεί από την ίδια την ιστορία. Αυτή την περίοδο, η Τουρκία και πάλι εκτρέπεται, προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας το διεθνές δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή. Εμείς ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα.
Ως ιερή υποχρέωση στους «Μάρτυρες» που έχουν χύσει το αίμα τους σε κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.
Γιατί η μεγάλη επιτυχία της εισόδου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κλειδί για να προχωρήσουμε στο αύριο.
Διαμορφώνουμε με σκληρή δουλειά έναν άξονα σταθερότητας που αρχίζει από την Ελλάδα και την Κύπρο και επεκτείνεται βόρεια προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και νότια προς το Ισραήλ, την Αίγυπτο , την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτός ο άξονας σταθερότητας έχει ως κέντρο τις δύο χώρες του Ελληνισμού. Αυτό είναι ουσιαστικά η εγγύηση για το αύριο, παράλληλα με την ενεργοποίηση της εκμετάλλευσης των ενεργειακών μας πόρων.
Η Μεσόγειος φλέγεται. Έχουν καταλάβει πλέον όλοι στον παγκόσμιο χάρτη ότι για να υπάρξει σταθερότητα πρέπει να στηριχθούν και να στηρίξουν τον ελληνισμό της Κύπρου και της μητροπολιτικής Ελλάδος. Να δημιουργηθεί εκείνο το τόξο που θα μπορέσει ακόμα μια φορά να κάνει ανάσχεση των ροών προς τη Δύση που στο παρελθόν τις αντιμετωπίσαμε στη Σαλαμίνα, στο Μαραθώνα και τώρα πια σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Για τους ένδοξους και αθάνατους ήρωες που τιμούμε παντοτινά ως Έθνος, αξίζει έπαινος. Αλλά αξίζει έπαινος και στον Κυπριακό λαό που διατηρεί άσβεστη την μνήμη και δεν ξεχνά ως Έθνος. Πρέπει συνεχώς να διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την πορεία της εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης" πρόσθεσε.

1 σχόλιο

  1. {Καλά είναι τα Λόγια! Τα ΛΟΓΙΑ είτανε καλά καλά και Τιμημένα ..... Αλλά υπάρχει Το ΑΛΛΑ η ... ΠΡΑΞΗ!}



    Εμείς πάντος δεν βλέπουμε καμμιά ΠΟΙΟΤΙΚΗ Διαφορά μεταξύ "Προ" Μνημονιακής Περιόδου και Μνημονιακής Περιόδου!!! Απλά βλέπουμε ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Επιταχυντών της Εθνικής/Κρατικής Καταστροφής!
    Όταν π.χ. ο Ζουράρης είπε "ότι για αγορά στυλό για το γραφείο του χρειάζεται να πάρει άδεια από την Τρόικα" είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ η Ελληνική Πολιτική και Πολιτεία "εδώ και εξήντα χρόνια βάσανα και διωγμοί!"!
    Ποτέ οι "Άρχοντες" (Τρομάρα Τους) της Χώρας δεν Μερίμνησαν σε Κανένα Τομέα (Γεωργία Βιομηχανία Επιστήμη Κοινωνικό Κράτος Δημοκρατικούς Θεσμούς)! Αντιθέτως ΔΙΩΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Φεγγάρι μάγια μου έκανες)! Αυτή π.χ. η Ανέκαθεν "ΠΟΙΟΤΗΤΑ" ΤΟΥΣ έγινε επί "ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ" ΠΟΣΟΤΙΚΗ (που εμπεριέχει και τον Αποδεκατισμό Της Χώρας στο βάθος Του Χρόνου!)!
    Στο ΙΔΙΟ μήκος κύματος είναι και όλοι οι Τομείς που προαναφέρθηκαν!
    Αντιθέτως "Προώθησαν" την Παροχή Υπηρεσιών (ΑΠΛΑ: ΥΠΗΡΕΤΕΣ)! ΟΡΙΣΑΝ (Αντιεπιστημονικά) τον Τουρισμό/Γκαρσονιλίκι/Τεμενάδες ως ... ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ!!! Ανάγαγαν Το (που ναι υπέροχα) Σατζίκι Σουβλάκι Συρτάκι σε ΈΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!!!
    Έτσι ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΤΑΝΕ Η Ελληνική Πολιτική Πολιτεία... Γκαρσονιλίκια Τεμενάδες και Υπηρέτες (ΌΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ)!!!

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΛΟ: Η Χώρα Μας Είναι Ένας Αποικιοκρατούμενος Μαχαλάς! Μια Αγγλοαμερικάνικη Αποικία! Και ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ σε μια Αποικία δεν Υπήρχε Αστική Τάξη (Αξιωματικός Κανόνας) αλλά ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΕΣ - ΤΑΞΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΩΝ! Στην Λαϊκή γλώσσα: ΛΑΚΕΔΕΣ (και στην διάθεση μας περίπτωση λόγω της Οθωμανικής Καταστολής του Ραγιαδισμού) ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!

    Σύνοψις: Αυτό Βλέπουμε Σήμερα με Ποσοτικούς Επιταγχυντές! Η Ποιότητα Τους Είναι Ίδια...Medre!!!

    Όλα Τα ΆΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση