GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα συγχαρητήρια του Μακρόν στην Μέρκελ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον προσωρινό ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών ...

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον προσωρινό ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς μετά την έγκριση που έδωσε το SPD για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού.
Τα μέλη του SPD ενέκριναν με ποσοστό 66,02% τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), ανοίγοντας, μετά από μήνες, τον δρόμο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Τα φιλόδοξα σχέδια του Μακρόν για περαιτέρω ολοκλήρωση στην ευρωζώνη είχαν μπει επί μήνες στον πάγο, εξαιτίας της καθυστέρησης στον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε "καλά νέα για την Ευρώπη" την ανακοίνωση του αποτελέσματος της εσωκομματικής ψηφοφορίας στο SPD. "Η Γαλλία και η Γερμανία θα εργαστούν μαζί, τις επόμενες εβδομάδες, για να αναπτύξουν νέες πρωτοβουλίες και να προωθήσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο", προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση