GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Κοντονή σε Μητσοτάκη: Άστοχη η δήλωσή του για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου - ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τον κρατούμενο Κωνσταντίνο Γι...

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τον κρατούμενο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου και τις φυλακές Κορυδαλλού.
"Η δήλωση Μητσοτάκη είναι απολύτως άστοχη για να μην πω ότι μου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει γνώση των πραγματικών γεγονότων" είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης.
"Ο κρατούμενος Γιαγτζόγλου κρατείτο στις δικαστικές φυλακές Λάρισας με απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή. Κατηγορείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του κ Παπαδήμου για δικαστήριο που είχε στην Αθήνα. Με τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού παρέμεινε τέσσερις μέρες και αμέσως μετά επανήλθε στις φυλακές της Λάρισας.
Εκεί ακριβώς υπήρχε παράλογο και παράνομο αίτημα να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού. Παράνομο διότι δεν είχε τηρηθεί καμιά διαδικασία και παράλογο διότι οι κρατούμενοι δεν επιλέγουν τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία θα παραμείνουν, υπάρχουν κανονισμοί και αποφάσεις. Αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις υπεβλήθη μία αίτηση του συγκεκριμένου κρατούμενο προς την κεντρική επιτροπή μεταγωγών να μεταχθεί στην Αθήνα .
Η κεντρική επιτροπή μεταγωγών κατά τη γνώμη ορθά αποφάσισε την μεταγωγή του στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού μηνών που έχει καταστρώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού από μία μεικτή φυλακή υπόδικων και καταδικασθέντων σε φυλακή υπόδικων. Μάλιστα προς υλοποίηση αυτού του σχεδίου τον επόμενο μήνα θα φύγουν από τις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στους 57 καταδικασθέντες και θα έρθουν περίπου 27 υπόδικους. Στους πρώτους κρατούμενος που θα έρθουν στη φυλακή Κορυδαλλού αποφάσισε η κεντρική επιτροπή μεταγωγών ότι θα είναι και ο συγκεκριμένος κρατούμενος.
Γιατί το αποφάσισε αυτό η επιτροπή ; Διότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος όπως και οι άλλοι έχουν σε άμεσο χρόνο πάρα πολύ σοβαρά δικαστήρια. Ο συγκεκριμένος έχει δικαστήριο στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου επομένως πολύ σωστά η επιτροπή αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα για να έχει μία καλύτερη συνεννόηση με τον συνήγορο του διότι δεν θέλουμε κανένας κρατούμενος η κατηγορούμενος να ισχυριστεί ότι διαμορφώνονται επαχθείς συνθήκες για την υπεράσπιση του ενώπιον του δικαστήριο για τόσο σοβαρά τα αδικήματα" τόνισε ο κ. Κοντονής.
"Ελπίζω να ενημερώνουν καλύτερα τον κ. Μητσοτάκη οι συνεργάτες του και ο ίδιος να είναι πιο προσεκτικός όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις" κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση