GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθώ τον γεωγραφικό διχασμό της χώρας

Με τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη συζήτηση που είχε μαζί το...

Με τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη συζήτηση που είχε μαζί τους ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής για το ποδόσφαιρο: «Ζητώ νομιμότητα από όλους. Θα επιβάλλουμε τη νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο. Όποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενος με κανόνες που διέπουν μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό αφορά όλους. Δεν κάνουμε καμία διάκριση».
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε επίσης πως «ως πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθώ οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας», υπεραμύνθηκε της «ανάπτυξης και ευημερίας για όλους» και σημείωσε πως «είναι έντονη η πολιτική και η συναισθηματική μας σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη».
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η ΝΔ, η παράταξή μας, είναι ιστορικά, πολιτικά και συναισθηματικά απολύτως ταυτισμένη με την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία» και πως «σηματοδοτεί τις ρίζες του έθνους μας, της ιστορίας μας και την ίδια μας την ταυτότητα».
Αναφερόμενος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας και στην ομιλία, απόψε, του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως φαντάζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πει αυτά που βιώνουν οι πολίτες. «Η κυβέρνηση υποβάθμισε τη Θεσσαλονίκη και ρήμαξε τη Βόρεια Ελλάδα. Η ανεργία στη Μακεδονία είναι υψηλότερη από το μέσο όρο της χώρας. Δυστυχώς η μετανάστευση επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες συνεχίζεται. Έχει γίνει όρος επιβίωσης, καθώς οι επιχειρήσεις στη Β. Ελλάδα αντιμετωπίζουν την υπερφορολόγηση και γραφειοκρατικά εμπόδια. Η υπερφορολόγηση συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, παγώνει την κατανάλωση και ψαλιδίζει την ανάπτυξη. Η καθημερινότητα των πολιτών στη Θεσσαλονίκη είναι μουντή, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν προβλήματα και ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει ανομία και βία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως το σχέδιο της ΝΔ για την αναβίωση της επιχειρηματικότητας είναι καλά επεξεργασμένο και στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας και στην απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών.
Και συμπλήρωσε: «Καθώς θα πηγαίνουμε προς τις εκλογές σε ένα περιβάλλον με ολοένα μεγαλύτερη πόλωση και ένταση γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό, ο δικός σας λόγος να αναπαράγεται με μεγαλύτερη συστηματικότητα. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης πέφτει στις πλάτες σας σε μια συγκυρία που πολλοί θα επιδιώξουν να ανακαλύψουν και να αναπαράγουν διχασμούς που ανήκουν στο παρελθόν».
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Υπάρχει ένας αόρατος κόσμος που συνδέεται και ανταλλάσσει απόψεις˙ για κάθε τι που τον απασχολεί. Από κάποιο εργαλείο που θέλει να επεξεργαστεί ή απλά να το χρησιμοποιήσει μέχρι την χρήση κάποιου λογισμικού σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η εργασία, η οικονομία.

    Στην εποχή μας, η κυριαρχία δεν επιβάλλεται από εντολές που δίνουν μόνον οι κυβερνήτες αλλά και από τους αλγόριθμους που συστηματικά, όχι μόνον παράγουν μα και συνεχώς ανακατανέμουν την βαθμονόμηση του ελέγχου στις διάφορες μορφές εξουσίας.

    Ο αλγόριθμος είναι ο θεμελιώδης μηχανισμός διαιώνισης της σημερινής ιεραρχίας. Καθορίζει τις δυνατότητες εκ των προτέρων, ενώ προσφέρει μια ψευδαίσθηση ότι έχουμε την επιλογή της ελευθερίας. Η ψηφιακή τεχνολογία μειώνει τις άπειρες δυνατότητες της ζωής, περιορίζοντάς τες σε ένα πλέγμα διασύνδεσης αλγορίθμων με επιλογές μεταξύ μηδέν και ένα.

    Από την άλλη, το Διαδίκτυο που μειώνει τις αποστάσεις μεταξύ μας και μας κάνει όλους μια
    παρέα, ταυτόχρονα μεγαλώνει και το κενό μέσα μας. Περικλείει κοινότητες που παρότι αντιστάθηκαν στην εμπορευματοποίηση, έγιναν κάποια στιγμή μέρος της. Πάρτε για παράδειγμα τα socials (τα κοινωνικά δίκτυα). Καθώς το Διαδίκτυο μεγαλώνει, έχει την τάση να συμπεριλάβει ολόκληρη τη ζωή μας και είμαστε εμείς που πρέπει να γίνουμε αρκετά μικροί ώστε να χωράμε στις εξισώσεις του. Μιλάμε για πλήρη βύθιση δηλαδή.

    Οι καλοπροαίρετοι φιλελεύθεροι ανησυχούν ότι υπάρχουν ολόκληρες κοινότητες που δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί στο παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο. Ως εκ τούτου, δίνουν δωρεάν φορητούς υπολογιστές στον «αναπτυσσόμενο κόσμο» ή κάνουν προσφορές για tablets σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Βλέπετε, μπορούν να σκεφτούν μόνο το ένα της ψηφιακής πρόσβασης ή το μηδέν του ψηφιακού αποκλεισμού. Από το δυαδικό αυτό δεδομένο, εννοείται πως είναι προτιμότερη η ψηφιακή πρόσβαση...

    Οι εξελίξεις αυτές θα αλλάξουν εντελώς την φύση των νόμων και των ρυθμίσεων της κυβέρνησης, τη δυνατότητα να φορολογούν και να ελέγχουν τις οικονομικές αλληλεπιδράσεις μας, την ικανότητα να διατηρούνται μυστικές οι πληροφορίες μας.

    Το κράτος θα προσπαθήσει φυσικά να την εξάπλωση της τεχνολογίας αυτής, επικαλούμενο τις εθνικές ανησυχίες για την ασφάλεια, την χρήση της τεχνολογίας από τους εμπόρους ναρκωτικών και τους φοροφυγάδες...

    Οι κυβερνήσεις σκύβουν το κεφάλι στους διαφόρους τεχνοκράτες,οι όποιοι είναι πλέον ανέγγιχτοι από τη φορολογία και από κάθε είδους έλεγχο. Αυτοί τα κεφάλαια τους με τελείως αόρατους τρόπους σε όλο τον πλανήτη (offshore εταιρείες κλπ). Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να επιβάλουν νόμους για να ελέγξουν αυτό το χάος, αλλά οι νόμοι έχουν τεράστιες που αφήνουν τελικά ανέγγιχτους τους τεχνοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση