GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μυστικά του Λευκού Οίκου "αποκαλύπτει" ο προσωπικός φωτογράφος του Ομπάμα

Για οκτώ χρόνια, ο Πιτ Σόουζα ήταν ο επικεφαλής φωτογράφος στον Λευκό Οίκο, ο άνθρωπος που φωτογράφιζε διαρκώς τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ ...

Για οκτώ χρόνια, ο Πιτ Σόουζα ήταν ο επικεφαλής φωτογράφος στον Λευκό Οίκο, ο άνθρωπος που φωτογράφιζε διαρκώς τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Ήταν αυτός που τράβηξε όλες τις φημισμένες φωτογραφίες. Από τον Μπαράκ και την Μισέλ Ομπάμα την πρώτη ημέρα στον Λευκό Οίκο στον ανελκυστήρα εμπορευμάτων. Με το αγόρι με το αποκριάτικο κοστούμι που τρόμαξε τον Αμερικανό Πρόεδρο. Όπως λέει ο Σόουζα, "ο Ομπάμα δεν πήρε ποτέ τον εαυτό του πολύ σοβαρά".
Όπως υποστηρίζει υπήρξαν δύσκολες στιγμές και δύσκολες φωτογραφίες. Η εικόνα από την αίθουσα των επιχειρήσεων όπου ανακοινώθηκε ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο φωτογράφος Πιτ Σόουζα ήταν σε μια γωνία δίπλα στον Ομπάμα, βλέποντας τις οθόνες στις οποίες παρακολουθούσαν με το προσωπικό ασφαλείας του Λευκού Οίκου ότι συνέβαινε στο Πακιστάν. Όλα αυτά περιγράφει ο Σόουζα σε ένα νέο φωτογραφικό βιβλίο για τα οκτώ χρόνια του στο πλευρό του Μπαράκ.
"Είτε καθόμουν στο Οβάλ Γραφείο, είτε ακριβώς δίπλα. Θα μπορούσε πάντα να υπάρχει κάτι που δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, για αυτό ήμουν στο Οβάλ Γραφείο και περίμενα. Μερικές φορές όλη την ημέρα", λέει ο Σόουζα σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.
"Δεν κουραστήκατε ποτέ από τη δουλειά;» τον ρωτά ο δημοσιογράφος. "Ήμουν κουρασμένος όλη την ώρα", απαντά. Στα οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο αρρώστησε μόνο μια φορά. "Έπρεπε να υποβληθώ σε κολονοσκόπηση", είπε γελώντας.
Ο Σόουζα είχε ξαναδουλέψει στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Ρόναλντ Ρέιγκαν. Όπως είπε γνώρισε τον Ομπάμα για πρώτη φορά το 2005, στην πρώτη του θητεία ως Γερουσιαστής. Δούλευα τότε για την "Chicago Tribune" και ήταν ενθουσιασμένος μαζί μου γιατί ακόμα και τότε η παρουσία μου και η κάμερα μου δεν τον ενοχλούσε.
Τα πρώτα πέντε χρόνια του Ομπάμα στο Λευκό Οίκο ο Σόουζα δεν έκανε διακοπές. Μόνο τα τρία τελευταία έκανε διακοπές για μία εβδομάδα το χρόνο. Ερωτηθείς εάν φοβόταν μήπως χάσει κάτι, απάντησε: "Είχα πάντα αυτόν τον φόβο".
Ακολούθησε τον Μπαράκ Ομπάμα με την φωτογραφική του μηχανή σε όλα τα ταξίδια του στο εξωτερικό. "Έπρεπε να τεκμηριώσω πολύ σοβαρά την προεδρία του για την ιστορία. Αρχικά ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε εξαντληθεί μαζί μου, αλλά μετά από λίγο είχε συνηθίσει στη συνεχή παρουσία μου. Πιστεύω ότι αναγνώρισε την αξία της δουλειάς μου: ότι κάποιος καταγράφει τον χρόνο του σε εικόνες για τις επόμενες γενιές.
"Ο Ομπάμα ή ένας από τους συμβούλους του, σας είπαν μερικές φορές ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μια φωτογραφία;" ρωτά ο δημοσιογράφος.
"Ανέπτυξα μια διαίσθηση για αυτό. Όταν καλούσε έναν επισκέπτη, τραβούσα τις φωτογραφίες μου στην αρχή της συζήτησης και έφευγα...Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι τον γνώρισαν καλύτερα μέσα από τις εικόνες ως άνθρωπο".
Όταν ο Ομπάμα εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο μαζί του έφυγε και ο Σόουζα: "Ήμουν λυπημένος για το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά χαρούμενος γιατί θα έφευγα από τον Λευκό Οίκο. Ήμουν εξαντλημένος - σωματικά, ίσως συναισθηματικά. Οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο είναι πολύς καιρός", λέει.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση