GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι "28" συντάσσονται με το Ηνωμένο Βασίλειο ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο Σάλσμπερι

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου "Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρόσφατη επίθεση στο Σάλσμπερι, εκφ...

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
"Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την πρόσφατη επίθεση στο Σάλσμπερι, εκφράζει τη βαθύτατη συμπάθειά του σε όλους εκείνους των οποίων η ζωή έχει απειληθεί και υποστηρίζει τη διεξαγόμενη έρευνα", ενώ "συμφωνεί με την εκτίμηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι πολύ πιθανό η Ρωσική Ομοσπονδία να είναι υπεύθυνη και ότι δεν υπάρχουν εύλογες εναλλακτικές εξηγήσεις", σύμφωνα με το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων που εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης από τους "28" της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
"Διατηρούμε ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη με το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει αυτής της σοβαρής πρόκλησης για την κοινή μας ασφάλεια", σημειώνουν οι 28.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρει ότι "η χρήση χημικών όπλων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης οποιωνδήποτε τοξικών χημικών ουσιών ως όπλων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι εντελώς απαράδεκτη, πρέπει να καταδικάζεται συστηματικά και αυστηρά και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια για όλους μας".
"Τα κράτη μέλη θα συντονίσουν τις επιπτώσεις υπό το πρίσμα των απαντήσεων που δίνουν οι ρωσικές αρχές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει επικεντρωμένη στο θέμα και τις συνέπειές του", προειδοποιούν.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει "να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της σε κινδύνους που συνδέονται με χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά και πυρηνικά φαινόμενα, μεταξύ άλλων μέσω στενότερης συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της καθώς και του ΝΑΤΟ", αποφάσισαν οι 28. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της θα πρέπει επίσης να συνεχίσουν να ενισχύουν τις ικανότητές τους για την αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών, μεταξύ άλλων στους τομείς τoυ κυβερνοχώρου, της στρατηγικής επικοινωνίας και της ανταλλαγής πληροφοριών".
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τέλος την Κομισιόν και την Ύπατη Εκπρόσωπο να προωθήσουν αυτό το έργο και να υποβάλουν έκθεση σχετικά με την πρόοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση