GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα πρόκληση Ζάεφ: Όπως μεριμνούν οι Έλληνες για τους ομογενείς τους έτσι θα μεριμνήσουμε και εμείς για τους "Μακεδόνες" ομογενείς

Την εκτίμηση ότι η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός της Π...

Την εκτίμηση ότι η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
«Η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της "Μακεδονίας" δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει» σημείωσε ο Ζάεφ.
Πρότεινε μάλιστα, ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος, την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του.
«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών - διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ - και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια. Είμαι πεπεισμένος ότι με τέτοιες προσεγγίσεις, μεριμνώντας για αυτό που είναι σημαντικό για τους πολίτες της Ελλάδας και της "Μακεδονίας", μπορούμε να βρούμε τη λύση στη διένεξη που έχουμε με την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτоυν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.
«Δεν πρέπει να βάζουμε κόκκινες γραμμές αν θέλουμε να βρούμε λύση. Πρέπει να φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον, για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι' αυτήν. Εγώ πιστεύω ότι, σε αυτό το πνεύμα, προσεγγίζοντας προσεκτικά τους εταίρους με τους οποίους διαπραγματευόμαστε, θα βρούμε λύση» ανέφερε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πως μεριμνά η Ελλάδα για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και την ίδια πρακτική να εφαρμόσει και η ΠΓΔΜ.
«Ταυτόχρονα ας ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας και να δούμε πως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας. Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους "Μακεδόνες" εκτός "Μακεδονίας"» σημείωσε ο Ζάεφ.
Τέλος, υπογράμμισε ότι με την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που ξεκινάει από τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία και καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο


  1. Μπρέ Νίκο Εσύ δεν είσουν από που ΈΛΕΓΕΣ ΌΤΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΝΑΙ "ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ";;;;

    ΚΑΙ τώρα Μου ΤΣΑΠΟΥΝΑΣ ότι πρέπει να .... "κλείσουμε άλλα θέματα της Εξωτερικής Πολιτικής (Σκόρπια/Αλβανία) για να Ασχολειθούμε με τους Τούρκους";;;;;

    Καλά ρε Σύ για ΓΙΑ Ραγιά και Τουρκαλβανό με Εχεις;;;;

    Μοιάζω για ... Αμερικανάκι;;;;

    .... και "Εσύ" είσουν .... Ιδεολόγος του ΚΚΕ;;;;

    ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΙΤΩΝ ΤΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΎΡΑ ΤΟΥΣ!!!


    .... εμείς θα Σας Γκλεντήσουμε για λίγο ακόμα και μετά Ρέ Χορεύτριες το Τσιφτετέλι το Τσάρλεστον το Καλαματιανό και το Τίκ θα το χορεύεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

    Για να μην ξεχάσουμε Εσύ δεν είσουν ο "Σύμβουλος" του ΥΠΕΞ Μαριχουανάκια κατά τον Βομβαρδισμό του Βελιγραδίου;;;;;;

    Άλλωστε όπως Είναι η "Πολιτική" της Χώρας έτσι Είναι και οι ΕΔ (;;;) (74/96) ... Ordenanzes !!!!! ΞΕΦΤΙ(Υ)ΛΙΣΜΟΣ!!!



    ΥΓ. Η Φίλη Γείτονα Χώρα και Σύμμαχος Μας θα Δώσει Πίσω τους Δύο Αξιωματικούς των ΕΔ μετά από Επίσημη Ρητή Απαίτηση Τους: "Χαμμένε πέσε στα four"!!!!


    ..... άμα γυρίσω (και θα γυρίσω) ΘΑ ΣΑΣ ...... (ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ!!!)!!!



    ΣΗΜ.: ΕΓΩ ΘΕΛΩ (Αφιέρωση) 3 ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΑ (Φρεγάτες) ΤΟΥΣ Δώρο ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση