GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απολύθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό πλανόδιο πωλητή στη Λουιζιάνα

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Άλτον Στέρλινγκ, έναν μαύρο πλανόδιο πωλητή στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα το 2016, απολύθηκε...

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Άλτον Στέρλινγκ, έναν μαύρο πλανόδιο πωλητή στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα το 2016, απολύθηκε και ένας ακόμη τέθηκε σε διαθεσιμότητα, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, σε μια υπόθεση που είχε πυροδοτήσει διαδηλώσεις για την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.
Ο αστυνομικός Μπλέιν Σαλαμόνι αποπέμθηκε για παραβίαση των κανόνων του τμήματος αναφορικά με τη χρήση βίας και για το γεγονός ότι έχασε τη ψυχραιμία του στο φονικό περιστατικό της 5ης Ιουλίου 2016, δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπατόν Ρουζ, της πρωτεύουσας της Λουιζιάνας, Μέρφι Πολ.
Ο δεύτερος αστυνομικός που ενεπλάκη στο περιστατικό, Χάουι Λέικ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τρεις μέρες.

Πατέρας πέντε παιδιών, ο 37χρονος Στέρλινγκ πωλούσε CD στον χώρο στάθμευσης ενός καταστήματος με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, όταν η αστυνομία επενέβη έπειτα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα όπου ένας άγνωστος υποστήριζε ότι τον απειλούσε ένας άνδρας με ένα πιστόλι.
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έδειχναν τους δύο αστυνομικούς να προσπαθούν να τον συλλάβουν. Ο Στέρλινγκ φαινόταν να αντιστέκεται της σύλληψης και ένας από τους αστυνομικούς τον ρίχνει με τη βία κάτω, ενώ ο συνάδελφός του τον βοηθάει καθώς επιχειρεί να τον ακινητοποιήσει. Οι δύο αστυνομικοί βγάζουν τα όπλα τους και ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί.
Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Στέρλινγκ επιχείρησε να βγάλει από την τσέπη του ένα γεμάτο όπλο, όταν ο Σαλαμόνι πυροβόλησε.
Οι αποφάσεις αυτές στοχεύουν «να διώξουν τα σύννεφα που είχαν μαζευτεί για πάρα πολύ καιρό πάνω από την κοινότητά μας», τόνισε ο Πολ
Ο γενικός εισαγγελέας της Λουιζιάνα Τζεφ Λάντρι ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα ότι δεν θα αποδοθούν κατηγορίες στους Σαλαμόνι και Λέικ καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία έδειξαν ότι οι ενέργειές τους ήταν αιτιολογημένες.
Πηγή πληροφοριών: Los Angeles Times, Sky News, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση