GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χτύπημα στη Γεωργιανή μαφία: Οι ληστές-ταχυδακτυλουργοί, ο αρχηγός...βετεράνος πολεμιστής και οι "απαραβίαστες" κλειδαριές

Μια ακόμη σπείρα διαρρηκτών που είχε διαπράξει δεκάδες ληστρικές εισβολές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της χωράς εξάρθρωσαν οι αστυνομι...

Μια ακόμη σπείρα διαρρηκτών που είχε διαπράξει δεκάδες ληστρικές εισβολές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της χωράς εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου. Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη συμμορία που μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερνε να ανοίξει τις πόρτες των σπιτιών και να αρπάξει ότι πολύτιμο είχαν αφήσει μέσα οι ιδιοκτήτες.

Ο αρχηγός της συγκεκριμένης σπείρας, 53 ετών, είχε επαφές με την γεωργιανή μαφία με μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων να καταλήγει στη χώρα της πρώην σοβιετικής ένωσης. Επίσης ο 53χρονος φέρει ένα χαρακτηριστικό σημάδι από τραύμα στο κεφάλι και κατά την ανάκρισης του από τους αστυνομικούς αποκάλυψε πως είχε πάρει μέρος στον πόλεμο Γεωργίας - Αμπχαζίας.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 26 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Για συλληφθούν τα μέλη της σπείρας χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΚΑΜ που εντόπισαν έναν 34χρονο και τον 53χρονο αρχηγό. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 57χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Τα μέλη της οργάνωσης ξεκινούσαν κάθε μέρα νωρίς το πρωί διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να μετακινηθούν σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, επιλέγοντας έως και δύο πόλεις ανά ημέρα, όπου διέπρατταν τις κλοπές.

Με την άφιξή τους στις πόλεις, προσέγγιζαν σπίτια και διαμερίσματα, ενώ κάθε μέλος της οργάνωσης είχε ξεχωριστό ρόλο. Συγκεκριμένα, το συντονισμό των ενεργειών είχε ο 53χρονος αρχηγός της οργάνωσης, ενώ τα λοιπά μέλη είχαν αναλάβει την αυτοψία του χώρου, την επιτήρηση του σημείου («τσιλιαδόροι»), την απασφάλιση ή θραύση της κλειδαριάς με αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατάφερναν να παραβιάζουν ακόμα και τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες κλειδαριές ασφαλείας, που χαρακτηρίζονται ως απαραβίαστες.

Σε όλες τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τρία συγκεκριμένα οχήματα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον 53χρονο αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος μετέφερε τα κλοπιμαία, για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούσαν. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της οργάνωσης, ότι ενώ χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα κατά τις μετακινήσεις τους, όταν ξανά επισκέπτονταν την ίδια πόλη ο αρχηγός , άλλαζε όχημα και χρησιμοποιούσε το τρίτο, ώστε να εξασφαλίσει το ενδεχόμενο να έχει εντοπιστεί – καεί κάποιο όχημα.
Μετά την επιστροφή τους, οι δράστες είτε αποθήκευαν τα κλοπιμαία στους χώρους απόκρυψης, είτε τα μετέφεραν σε ενεχυροδανειστήριο της Ομόνοιας που διαχειρίζονταν δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 34 και 44 ετών, όπου γινόταν η άμεση εκποίησή τους.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από εννέα έρευνες σε σπιτια όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν 40.000 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών μεγάλης χρηματικής αξίας, χρυσές λίρες και σημαντικός αριθμός ρολογιών, ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.), δύο πιστόλια, δύο περίστροφα, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο τυφέκιο και πλήθος φυσιγγίων, τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και ειδικά εργαλεία απασφάλισης κλειδαριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση