GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Το κόμμα έρχεται από μακριά και πάει μακριά

«Κλείνοντας φέτος έναν αιώνα και μπαίνοντας στο νέο αιώνα της δράσης μας, είμαστε σίγουροι ότι "έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη...

«Κλείνοντας φέτος έναν αιώνα και μπαίνοντας στο νέο αιώνα της δράσης μας, είμαστε σίγουροι ότι "έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη"» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τα 100 χρόνια της παράταξης.
«Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά, γιατί "η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός, είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη, η βαθύτερη, η πιο πλατιά"» είπε ακόμα ο κ. Κουτσούμπας, που εξέφρασε την μεγάλη χαρά και την συγκίνηση όλων στον Περισσό «να γιορτάζουμε τη συμπλήρωση μιας εκατονταετηρίδας ασίγαστης πάλης του κόμματός μας, για να γίνει η ανάγκη ιστορία, για την επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής κοινωνίας, με την επαναστατική μουσική της Καντάτας για τη Μακρόνησο και της Σπουδής για τον Μαγιακόφσκι».
Χαρά, που όπως σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ γίνεται μεγαλύτερη «έχοντας δίπλα μας, μαζί μας, τον δημιουργό τους, τον Θάνο Μικρούτσικο, που αφιερώνει τη σημερινή συναυλία -καθώς και τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, στη Θεσσαλονίκη και τη γενέτειρά του την Πάτρα- στα 100 χρόνια του ΚΚΕ».
Μάλιστα, ο ίδιος απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση, καθώς «γίνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία τα σύννεφα του πολέμου για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, μέσα σε όξυνση όλων των αντιθέσεων και ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών κρατών, πυκνώνουν στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, στα Δ. Βαλκάνια, την Κύπρο, την Αν. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή», αλλά και «γίνεται σε μια περίοδο, όπου για 9η συνεχή χρονιά ο ελληνικός λαός ματώνει από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς νόμους, από τις πολιτικές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους. Τόσο των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Θάνο Μικρούτσικο είπε ότι «είχες δίκιο όταν στο φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ δήλωνες: "Εδώ είναι ο κόσμος μου, εδώ είναι οι άνθρωποί μου". Πραγματικά εδώ είναι οι άνθρωποι, που πάνω από 43 χρόνια - το τελευταίο μισό δηλαδή ολόκληρης σχεδόν της ζωής του κόμματός μας - εμπνέονται, εμψυχώνονται, αισθάνονται, κατανοούν τον κόσμο και αγωνίζονται να τον αλλάξουν, συντροφιά με τη μουσική σου, μέσα και από τη μουσική σου. Στις απεργίες, στις πορείες, στις συγκεντρώσεις» και αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του συνθέτη.
«Με αφορμή, τη σημερινή σπάνια βραδιά, εκφράζουμε από μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ένα μεγάλο, ολόθερμο ευχαριστώ στο Θάνο Μικρούτσικο για τη συμβολή του στην πραγματοποίησή της. Αλλά και για τη συνολικότερη κοινωνική προσφορά του μέσα από την τέχνη του» είπε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας, που στη συνέχεια παρέδωσε, συμβολικά, μια τιμητική πλακέτα και ένα πρωτότυπο χαρακτικό έργο από το Αρχείο του κόμματος, «που έφτιαξε ο χαράκτης – ζωγράφος σύντροφος Γιώργος Φαρσακίδης, την περίοδο 1949-1950 κι ενώ βρισκόταν εξόριστος στο Κολαστήρι της Μακρονήσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση