ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά από τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ

Share it:
"Χαράτσι" θα κληθούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά που τους επιστράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 και αφορούν τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΠΥ, που γίνονταν από την 1/1/2012 έως τις 30.6.2016.
Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τα εν λόγω αναδρομικά-τα οποία σημειωτέον ήταν "κουτσουρεμένα"- θα αθροιστούν μαζί με το εισόδημα από την κύρια σύνταξη του 2017 και θα φορολογηθούν.
Επί της ουσίας, τα αθροισμένα με την κύρια σύνταξη, ποσά των αναδρομικών θα φορολογηθούν με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, γεγονός ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τους συνταξιούχους.
Όπως προαναφέρθηκε, τα αναδρομικά ποσά που αφορούν τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ, επιστράφηκαν "ψαλιδισμένα" στους συνταξιούχους, γεγονός που έχει αναγνωρίσει και η ηγεσία του υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, έγινε εκτενής συζήτηση για το ζήτημα επιστροφής όλων των ποσών που απορρέουν από τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ.
Πηγή: enikonomia.gr
Share it:
Reactions:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση