GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ποινική δίωξη κατά του Νίκου Ζήγρα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

Νέα ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στον Νίκο Ζήγρα, τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου που με τις αποκαλύψεις του ...

Νέα ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στον Νίκο Ζήγρα, τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου που με τις αποκαλύψεις του «έκαψε» τον πρώην υπουργό.
Οι εισαγγελείς Χ. Τζούρας και Σ. Μανώλης, του άσκησαν δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία αποκαλύφθηκε έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να μπήκε στους λογαριασμούς του και να συνδέεται με εξοπλιστικό πρόγραμμα που είχε υπογραφεί, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Τον περασμένο Οκτώβριο ο Νίκος Ζήγρας καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος του πρώην υπουργού, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική. Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει τότε να πληρώσει το ποσό σε δόσεις δηλώνοντας οικονομική αδυναμία.
Ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα Στέλιος Γκαρίπης δήλωσε τα εξής:
«Έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση