GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απότακτος αστυνομικός είχε στήσει διεθνές δίκτυο απάτης

Ένας 31χρονος απότακτος αστυνομικός είχε στήσει διεθνές δίκτυο απάτης μέσω facebook και είχε καταφέρει να αποσπάσει από εύπιστους Γερμανο...

Ένας 31χρονος απότακτος αστυνομικός είχε στήσει διεθνές δίκτυο απάτης μέσω facebook και είχε καταφέρει να αποσπάσει από εύπιστους Γερμανούς περίπου 250.000 ευρώ.
Ο 31χρονος, τον οποίο είχαν αποτάξει από την Αστυνομία για πλαστογραφίες και ναρκωτικά, ήταν ο εγκέφαλος πενταμελούς σπείρας με έδρα την Αθήνα και συνδέσμους σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα που έβρισκε θύματα σε χώρες της Ευρώπης. Στη σπείρα υπήρχε ακόμη ένας πρώην αστυνομικός που είχε αποχωρήσει οικειοθελώς.
Ο απότακτος αστυνομικός που γνώριζε γερμανικά, παρακολουθούσε τα προφίλ ευκατάστατων γερμανόφωνων και τους προσέγγιζε ως φίλους με ψεύτικα στοιχεία. Στη συνέχεια υφάρπαζε τα e-mails τους και τους έστελνε μηνύματα ζητώντας χρήματα με τη δικαιολογία της άμεσης ανάγκης.
Οι τέσσερις Έλληνες και η γυναίκα συνεργός τους από τη Βουλγαρία κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον 24 άτομα, κυρίως Γερμανούς.
Η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας συνεργάστηκε για μήνες με την Interpol, ώσπου να καταγράψουν τις δαιδαλώδεις συναλλαγές των δραστών και να τους στείλουν στη Δικαιοσύνη.
Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση