GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πετρόπουλος: Πρέπει να περάσουμε στη νέα φάση ανάπτυξης του ΕΦΚΑ

"Δεν αποτέλεσε ούτε αποπομπή, ούτε μομφή προς το πρόσωπο του κ. Μπακαλέξη η λήξη της θητείας του, με την παραίτηση την οποία ζήτησα&...

"Δεν αποτέλεσε ούτε αποπομπή, ούτε μομφή προς το πρόσωπο του κ. Μπακαλέξη η λήξη της θητείας του, με την παραίτηση την οποία ζήτησα" δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με το αίτημα προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, να υποβάλει την παραίτησή του.
"Η παραίτηση αυτή έγινε μετά την ολοκλήρωση ενός έτους σημαντικής προσπάθειας, που κατέβαλε και ο ίδιος -και τον ευχαρίστησα γι' αυτό- προκειμένου να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της ψηφιοποιημένης λειτουργίας του ΕΦΚΑ, της επιτάχυνσης των διαδικασιών μηχανοργάνωσης, την επιτάχυνση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, διότι αυτό θα επιφέρει την παύση της ύπαρξης αιτήσεων στα γκισέ, θα φέρει τη νέα εποχή αιτήσεων ηλεκτρονικών για όλα τα θέματα, για να παύσει αυτή η εικόνα συγκέντρωσης μεσάνυχτα σε κατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αγία Παρασκευή με έναν τρόπο, ο οποίος δεν ταιριάζει στη χώρα" εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος.
Διευκρίνισε πως "φυσικά δεν είναι ευθύνη του κ. Μπακαλέξη το ότι υπάρχει αυτή η εικόνα, είναι ευθύνη του συστήματος που πρέπει να αλλάξει" αλλά επειδή "πρέπει να περάσουμε στη νέα φάση ανάπτυξης του ΕΦΚΑ, γι' αυτόν τον λόγο θα τοποθετηθούν στελέχη με κατάρτιση και εμπειρία να αναπτύξουν τα θέματα αυτά".
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του αναπληρωτή Τομεάρχη Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ότι "η αποπομπή του κ. Μπακαλέξη από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι -εν αντιθέσει με όσα υποστηρίζουν στο υπουργείο- τίποτε δεν πάει καλά με τον ΕΦΚΑ" ο κ. Πετρόπουλος παρατήρησε:
"Ο ΕΚΦΑ μέσα σε ένα έτος έκανε τεράστια άλματα, οργάνωσε μέσα σε χρόνο ρεκόρ όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και πέτυχε να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης το σύστημα και να πετυχαίνει πλεονάσματα. Ήδη στους πρώτους μήνες του 18 καταγράφονται ακόμη πιο αυξημένα πλεονάσματα, είναι προδιαγεγραμμένη η καλύτερη επίδοση των πλεονασμάτων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ και το 2018, έχουμε αυξημένες εισφορές, που πληρώνονται, όχι ως προς το ύψος, αλλά και ως προς την ανταπόκριση των ασφαλισμένων στην καταβολή των εισφορών, που καλούνται να πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις και στην εισπραξιμότητα. Η εικόνα της καταστροφής που λέει ο κ. Μηταράκης και η ΝΔ δεν αποδεικνύεται".
Αναφερόμενος στην ένταξη των διακινητών του περιοδικού «Σχεδία» στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ο υφυπουργός είπε: "Κάθε δέκα περιοδικά τη μέρα, σε κάθε πωλητή, εξασφαλίζουν ένα πλήρες δικαίωμά του στο να συνταξιοδοτηθεί και να έχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό πρέπει να γίνει μήνυμα και εκεί είναι η ουσία των πολιτικών μας. Εκεί που υπάρχει πραγματικά πρόβλημα σοβαρό, στα στρώματα τα κοινωνικά που ήταν εγκαταλελειμμένα, στο πλήρες περιθώριο και της έλλειψης φροντίδας, να δώσουμε όλοι εμπράκτως τις αποδείξεις που οφείλουμε για την κοινωνική πρόνοια".
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση