GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο μικρός της φωτογραφίας που πουλούσε κουλούρια για να επιβιώσει - Σήμερα, απειλεί σε κάθε ευκαιρία την Ελλάδα

Ο νεαρός γεννήθηκε στην Κασίμπασα, ένα φτωχό προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Καταγόταν από τη Ριζούντα του Εύξεινου Πόντου, όπου πέρασε τ...

Ο νεαρός γεννήθηκε στην Κασίμπασα, ένα φτωχό προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Καταγόταν από τη Ριζούντα του Εύξεινου Πόντου, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Ο πατέρας του εργαζόταν στην ακτοφυλακή. Στα 13 του χρόνια η οικογένειά του εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη και φοίτησε σε μια από τις θρησκευτικές σχολές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.
Παράλληλα, εργαζόταν στους δρόμους για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του, πουλώντας λεμονάδα και κουλούρια στους περαστικούς. Του άρεσε το ποδόσφαιρο και έπαιξε σε διάφορους συλλόγους, ωστόσο δεν ακολούθησε επαγγελματικά την καριέρα του ποδοσφαιριστή, καθώς προτεραιότητα ήταν τα μαθήματά του. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του Ακσαράι και τότε εισχώρησε στην αντικομμουνιστική Εθνική Τουρκική Φοιτητική Ένωση.
Λίγο αργότερα έγινε ηγετικό μέλος του Κόμματος της Εθνικής Σωτηρίας και κάπως έτσι ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Το 1976 έγινε επικεφαλής του κόμματος νεολαίας Μπέγιογλου και της νεολαίας Κωνσταντινούπολης. Όταν πήρε το πτυχίο του στα Οικονομικά εργάστηκε ως λογιστής σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ συνέχισε να ασχολείται με τα κοινά. Το 1978 παντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες και δύο γιους.
Το 1994 έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος της Πόλης και κατάφερε να εκλεγεί με το ισλαμικό κόμμα της Ευημερίας. Ήταν ο πρώτος Ισλαμιστής που ανέλαβε αυτό το αξίωμα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του απαγόρευσε το αλκοόλ, αντιμετώπισε το πρόβλημα της υδροδότησης και δημιούργησε νέους αγωγούς νερού εκατοντάδων χιλιομέτρων. Ωστόσο, η θητεία του έληξε άδοξα όταν απήγγειλε δημόσια ένα εθνικιστικό ποίημα που θεωρήθηκε πως υποκινούσε τον θρησκευτικό φανατισμό και το φυλετικό μίσος.
Για τον λόγο αυτό, το δικαστήριο του αφαίρεσε τα πολιτικά του δικαιώματα και τον καταδίκασε σε 10 μήνες φυλάκιση.
Αφού εξέτισε την ποινή του επέστρεψε στην πολιτική και έγινε αρχηγός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Στις 14 Μαρτίου 2003 εκλέχτηκε πρωθυπουργός της Τουρκίας. Ο εικονιζόμενος είναι ο Tούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση