GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίζες Αττικό Μετρό: Τους «έκαψε» η γραμματέας

Μια γραμματέας που κράτησε ημερολόγια από τις επαφές του διευθυντή της φαίνεται να είναι το πρόσωπο-«κλειδί» στην αποκάλυψη της υπόθεσης ...

Μια γραμματέας που κράτησε ημερολόγια από τις επαφές του διευθυντή της φαίνεται να είναι το πρόσωπο-«κλειδί» στην αποκάλυψη της υπόθεσης με τις μίζες στηνΑττικό Μετρό από τη γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn International (DBI).
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι παρόμοια με άλλες δύο που έχουν προηγηθεί. Συγκεκριμένα, το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση του σκανδάλου της Siemens με την Κατερίνα Τσακάλου, γραμματέα του άλλοτε ισχυρού άνδρα της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου, αλλά και στην υπόθεση Novartis που, όπως λέγεται, η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή είναι αυτή που τον «καίει» υπό τον «μανδύα» του προστατευόμενου μάρτυρα.
Ο «Μίμης»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη γυναίκα, που υπήρξε «δεξί χέρι» ανώτερου στελέχους της DΒΙ στην Ελλάδα, έχει ήδη παραδώσει στις Αρχές τα ημερολόγια που φέρεται να αποδεικνύουν τις παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία στη χώρα μας.
Οπως αποκάλυψε η εισαγγελική έρευνα, τουλάχιστον 370.000 ευρώ ήταν τα «δώρα» που η Deutsche Bahn, θυγατρική των κρατικών γερμανικών σιδηροδρόμων, έδωσε σε κρατικούς αξιωματούχους και κόμματα την περίοδο 2003-2007.
Κομβικό ρόλο στο μοίρασμα της μίζας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε Ελληνας επιχειρηματίας, γνωστός στους παροικούντες την... επιχειρηματική Ιερουσαλήμ ως «Μίμης». Ο ρόλος του αποκαλύφθηκε από διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, όταν αυτό κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον των γερμανικών Αρχών, μιας και αυτό το σκάνδαλο είναι... γερμανικής προέλευσης. Στον «Μίμη» είχε δοθεί κωδική ονομασία και το «μαύρο» χρήμα έφτανε στα χέρια του αρχικά μέσω ενός λογαριασμού που άνοιξε η μητρική εταιρεία σε ελληνική τράπεζα το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση