GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλβανία: Η αστυνομία κατέσχεσε κοκαΐνη κρυμμένη σε κοντέινερ με μπανάνες

Η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε 613 κιλά κοκαΐνης κρυμμένης σε κοντέινερ με μπανάνες που έφθασε στη χώρα από την Κολομβία, όπως ανακοίνωσε...

Η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε 613 κιλά κοκαΐνης κρυμμένης σε κοντέινερ με μπανάνες που έφθασε στη χώρα από την Κολομβία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, χαρακτηρίζοντας θρίαμβο των διωκτικών αρχών την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ναρκωτικών στη χώρα.
Η Αλβανία δέχεται έντονες πιέσεις να εντείνει τον αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων μορφών του οργανωμένου εγκλήματος, εντός των ορίων της προσπάθειάς της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σταυροδρόμι της ανατολικής και της δυτικής Ευρώπης, η Αλβανία παραμένει μια χώρα μέσω της οποίας διακινούνται μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών όπως η κοκαΐνη και η ηρωίνη, αλλά και μια μείζων παραγωγός μαριχουάνας για τις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο επικεφαλής της αλβανικής αστυνομίας Άρντι Βελιού δήλωσε ότι η ποσότητα της κοκαΐνης, η αξία της οποίας στον δρόμο υπολογίζεται ότι θα ανερχόταν σε 180 εκατομμύρια ευρώ, έφθασε στο λιμάνι του Δυρραχίου μέσω Ιταλίας και Μάλτας πριν από 10 ημέρες και παρακολουθείτο στενά από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
«Οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να συνεργάζονται με τους ξένους εταίρους τους για να διαπιστώσουν όλες τις διασυνδέσεις και όλα τα πρόσωπα που ενέχονται σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα», ανέφερε ο Βελιού σε δημοσιογράφους.
Η αλβανική αστυνομία διευκρίνισε ότι συνέλαβε δύο υπόπτους, αμφότερους ηλικίας 25 ετών, και ότι καταδιώκει έναν τρίτο ύποπτο. Ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο με διπλό πάτωμα, το οποίο περιείχε 528 αριθμημένα πακέτα με την κοκαΐνη, σε μια αποθήκη.
Η αλβανική αστυνομία «είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλη τη δύναμη του νόμου για να πατάξει κάθε εγκληματική δραστηριότητα προκειμένου να οικοδομηθεί μια πιο ειρηνική και πιο ασφαλής Αλβανία», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση