GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο αρχείο η δικογραφία για τα CDS

Της Άννας Κανδύλη Οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας, στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία για τα CDS. Με τη σύμφωνη γνώμη ...

Της Άννας Κανδύλη
Οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας, στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία για τα CDS. Με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος Μαριάννας Ψαρουδάκη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αρχειοθέτησε την υπόθεση που αφορούσε στην αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους , την περίοδο 2009-2010 και το ενδεχόμενο εμπλοκής τουΑντρίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας.
Από την πολύχρονη έρευνα την οποία ξεκίνησε το 2010 ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου, δεν προέκυψε τυχόν σύνδεση του Α. Παπανδρέου με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion η οποία προμηθεύτηκε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δεν διαπιστώθηκε επίσης , με βάση και το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι κάποιοι κερδοσκόπησαν πουλώντας CDS.
Το 2012 ο κ.Κορέας είχε ζητήσει και αυτός την αρχειοθέτησης της υπόθεσης, κρίνοντας ότι οι καταγγελίες για τον κ.Παπανδρέου δεν στοιχειοθετούνται. Δεν συμφώνησε όμως ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που έδωσε παραγγελία να συνεχιστεί η έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση