GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Moody's "σφυροκοπεί" τον Ερντογάν - Απειλεί να υποβαθμίσει τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας

Μετά την υποβάθμιση 14 τουρκικών τραπεζών πριν από 10 ημέρες, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s απειλεί σήμερα με αντίστοιχη κίνη...

Μετά την υποβάθμιση 14 τουρκικών τραπεζών πριν από 10 ημέρες, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s απειλεί σήμερα με αντίστοιχη κίνηση και τη θυγατρική της δεύτερης μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας, Garanti Bank.
Συγκεκριμένα, ο Moody’s ανακοίνωσε ότι έθεσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (σήμερα στη βαθμίδα Α3) των καταθέσεων της GarantiBank International (GBI), με έδρα την Ολλανδία, υπό παρακολούθηση για υποβάθμιση.
H κίνηση αυτή, αναφέρει ο οίκος, ακολουθεί την υποβάθμιση των ομολόγων του τουρκικού κράτους στη βαθμίδα Ba2 με σταθερή προοπτική από Ba1 με αρνητική προοπτική, η οποία ανακοινώθηκε στις 7 Μαρτίου και προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη διάβρωση της θεσμικής ισχύος του και τον αυξημένο κίνδυνο ενός εξωτερικού σοκ λόγω του αυξημένου εξωτερικού χρέους και των πολιτικών κινδύνων.
Μεταξύ των 14 τραπεζών που είχε υποβαθμίσει ο Moody's στις 9 Μαρτίου ήταν και η Garanti Bank.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση