GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λάππας για Novartis: Θα διερευνήσουμε τα πάντα και θα φροντίσουμε το συντομότερο η δικογραφία να πάει στη Δικαιοσύνη

«Κίνηση αντιπερισπασμού για να βγει η ΝΔ από τη σωρεία των σκανδάλων που βγαίνουν κάθε μέρα στην επιφάνεια» χαρακτήρισε την πρόταση του κ...

«Κίνηση αντιπερισπασμού για να βγει η ΝΔ από τη σωρεία των σκανδάλων που βγαίνουν κάθε μέρα στην επιφάνεια» χαρακτήρισε την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας. Επί της ουσίας του περιεχομένου της πρότασης, ο κ. Λάππας ανέφερε ότι αυτή δεν έχει κανένα νομικό ούτε κοινοβουλευτικό έρεισμα, δεδομένου ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, αφού μεσολάβησαν δύο Σύνοδοι (Ιανουάριος έως Σεπτέμβριο 2015, που ήταν υπουργός ο Π. Κουρουμπλής). Επίσης, επικαλέστηκε τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με τον οποίο, εφόσον ο εισαγγελέας δεν πει ότι συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι να παραμείνει ο φάκελος ανοιχτός, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο.
Επίσης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η πρόταση της ΝΔ βασίζεται σε μια ανώνυμη καταγγελία, κατά την οποία αυτός που καταγγέλλει αναφέρεται σε «μεγάλο σκάνδαλο που ταλανίζει τη χώρα» και διερωτήθηκε: «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Γεωργιάδης, που υπέγραψαν την πρόταση, συμφωνούν ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο; Πρέπει να το διερευνήσουμε, ή όχι; Η υποκρισία δεν έχει όρια, δεν έχει μέγεθος».
Τέλος, σημείωσε ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι πολιτικό δημιούργημα του παλαιού πολιτικού συστήματος και ότι οι διατάξεις του αποσκοπούν στο να μην αποκαλυφθούν ποτέ αδικήματα και σοβαρά εγκλήματα. «Οι διατάξεις αυτές είναι κατάπτυστες και έχουν τον χαρακτήρα του προνομιακού καθεστώτος απονομής δικαίου» είπε ο κ. Λάππας.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, ο οποίος υποστήριξε ότι η προανακριτική για την υπόθεση Novartis πάει για κουκούλωμα και οδηγείται σε παραγραφή που μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λάππας υπενθύμισε ότι όταν ανάμεσα στο αδίκημα και τη συζήτηση στην Επιτροπή έχουν μεσολαβήσει δύο Σύνοδοι, τότε το αδίκημα υποπίπτει σε παραγραφή.
«Άρα οποιοδήποτε αδίκημα κρίνει η προανακριτική ότι γίνεται κατά την άσκηση των καθηκόντων, αυτό είναι παραγεγραμμένο. Αυτό επιδιώκουν τα πολιτικά κόμματα, που άλλη στάση είχαν πριν στο σκάνδαλο με τον κ. Παπαντωνίου. Αυτό επιδιώκουν και τώρα. Αυτό δεν θα γίνει. Εμείς θα διερευνήσουμε τα πάντα, όσα πρέπει να διερευνήσουμε και θα φροντίσουμε το συντομότερο η δικογραφία να πάει στην τακτική Δικαιοσύνη. Γιατί μόνον εκεί δεν υπάρχει παραγραφή, μόνο εκεί υπάρχει διερεύνηση και μόνον εκεί υπάρχει τιμωρία των ενόχων. Και, αν θέλετε να το αποφύγετε, δεν θα το αποφύγετε» είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

1 σχόλιο

  1. ... για ολους τους ανένταχτους που εχουν καταλαβει τον ρόλο των σάπιων πολιτικάντηδων και του καταρρεοντος πολιτικου κατεστημένου...
    ειναι και ο λογος που οταν λαμβανουν τον λογο μέσα στην βουλη...
    οι κατεστημένοι συντηρητικοί και καποιοι τυχοδιώκτες - καιροσκοποι κλπ,
    τρέπονται σε άτακτο φυγη... δειτε >

    https://www.youtube.com/watch?v=Owt4MQ8ay7U

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση