GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NY Times για Λέσβο: Το νησί της απελπισίας

Η εφημερίδα NY Times δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο "Το νησί της απελπισίας της Ελλάδας", αναφερόμενη στις συνθήκες κάτω από...

Η εφημερίδα NY Times δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο "Το νησί της απελπισίας της Ελλάδας", αναφερόμενη στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες στη Λέσβο.

Το άρθρο ξεκινά με την ιστορία του Jahangir Baroch, ο οποίος ζει σε ένα από τα κοντέινερ στη Λέσβο για περισσότερο από ένα έτος. “Θέλω να πάω στην Αθήνα, αν δεν με θέλουν, θέλω να πάω σε μια άλλη χώρα. Γιατί βρίσκομαι εδώ;" αναρωτιέται με δάκρυα στα μάτια.
Πολλοί κάνουν την ίδια ερώτηση, δύο χρόνια μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. έκτοτε χιλιάδες παραμένουν στο νησί της Λέσβου, μη θέλοντας να γυρίσουν στη χώρα τους, μη μπορώντας να προχωρήσουν μπροστά προς την ελπίδα που ήλπιζαν ότι θα βρουν στην Ευρώπη, αναφέρει το δημοσίευμα.
"Οι τυχεροί που έγινε δεκτό το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου μεταφέρονται συχνά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκείνοι που απορρίφθηκαν τα αιτήματά τους στέλνονται πίσω στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά καμία από τις δύο χώρες δεν έχει, όπως φαίνεται, κίνητρο για να τους υποδεχθεί. Οι Ελληνικές Αρχές προωθούν αργά τις υποθέσεις τους, καθώς οι αιτούντες άσυλο ζουν σε αναμονή, εγκλωβισμένοι σε συνθήκες τόσο αξιοθρήνητες που ο Πάπας Φραγκίσκος τις παρομοίασε με στρατόπεδο συγκέντρωσης" συνεχίζει η δημοσιογράφος.
"Περίπου 5.500 άνθρωποι κρατούνται στη Μόρια, περίπου 2.500 περισσότεροι από όσους είχε σχεδιαστεί να φιλοξενήσει. Η βροχή περνά μέσα από τις σκηνές, δεν υπάρχει ηλεκτρικό και ζεστό νερό στις ντουζιέρες, ακόμα και τον χειμώνα. Οι δημόσιες τουαλέτες είναι σε άθλια κατάσταση. Όσο κακό κι αν είναι το φαγητό, συχνά εξαντλείται. Οι ουρές είναι ατελείωτες. Καυγάδες ξεσπούν συνέχεια. Βία, κλοπές και βιασμοί είναι μόνιμες απειλές" αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση