GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δρίτσας: Υπήρξε σκέψη να συμμετέχω στην κυβέρνηση, αλλά…

Στην υπόθεση Novartis αλλά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μι...

Στην υπόθεση Novartis αλλά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
"Σκευωρία δεν υπάρχει. Υπάρχει μία έρευνα διεθνής και ελληνική για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα διαφθοράς, συναλλαγής, διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στο πολύ ευαίσθητο πεδίο των φαρμάκων για τεράστιες κερδοφορίες και παράνομες συναλλαγές. Από τη στιγμή που σε αυτή την έρευνα αναφέρθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο και κατατέθηκαν ονόματα πολιτικών προσώπων, έχουμε ένα συνταγματικό και νομικό πλαίσιο το οποίο είναι φαύλο, ένα συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο το οποίο επιτάσσει άνευ εταίρου να παραπεμφθεί η υπόθεση στη Βουλή" είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και πρόσθεσε:
"Αυτό το οποίο πρέπει να πω, είναι ότι όποιος εννοεί ότι το αίτημα για την εξέταση προστατευομένων μαρτύρων ταυτίζεται και εξισούται με την ακύρωση της προστασίας των μαρτύρων, τότε παραβιάζει τον νόμο. Ο νόμος είναι σαφής, κανείς δεν μπορεί να άρει την προστασία των μαρτύρων παρά μόνο η δικαστική εξουσία και μάλιστα στο τελικό στάδιο. Η ρητορική του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, τα κείμενα τους και οι μηνύσεις που υπέβαλαν είναι τόσο ακραίας εμπνεύσεως που δυναμιτίζουν επικίνδυνα κάθε δυνατότητα αυτής της χώρας να πάει μπροστά... Εγώ είπα ότι τα σκάνδαλα γενικώς ποτέ δεν ήταν προνομιακός χώρος για την άσκηση πολιτικής από την πλευρά της Αριστεράς και με αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Έλεος, δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε απέναντι σε μία τέτοια δικογραφία, να την κουκουλώσουμε; Να την κρύψουμε στα συρτάρια, να την αγνοήσουμε; Δεν είχαμε κανένα τέτοιο δικαίωμα".
Στο ερώτημα εάν του έγινε πρόταση για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ο κ. Δρίτσας απάντησε: "Όντως υπήρξε ένας προβληματισμός και μία σκέψη, αλλά αξιολογήθηκε ότι είναι καλύτερα να συνεχιστεί η ανάληψη της ευθύνης μαζί με άλλους συναδέλφους από του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε αναλάβει για την Επιτροπή".
Αναφερόμενος στην σκληρή τοποθέτηση από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τον ανασχηματισμό και κυρίως για τον κ. Κουβέλη ο κ.Δρίτσας είπε μεταξύ άλλων ότι "η συμμετοχή νέων ανθρώπων στην κυβέρνηση είναι αξιοπρόσεκτη κίνηση του Πρωθυπουργού και θετική... Ο Φώτης Κουβέλης είναι ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και της πολιτικής ζωής του τόπου. Ανήκει στο ρεύμα της μετριοπαθούς μεταρρυθμιστικής Αριστεράς αλλά δεν έχει δώσει κανένα περιθώριο ποτέ για την πολιτική του εντιμότητα" και σημείωσε:
"Η αξιοποίηση ενός τέτοιου στελέχους, ενός τέτοιου πολιτικού προσώπου σε ένα κρίσιμο τομέα όπως είναι η άμυνα, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να κριτικαριστεί αυτό ως κατάληψη καρέκλας. Ο Φώτης Κουβέλης προτάθηκε από την ΝΔ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταλαβαίνετε τη σεμνότητα του ανθρώπου να αποδεχθεί τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας για να προσφέρει και να συνεισφέρει σε μία κοινή προσπάθεια. Αντί να εκτιμηθεί αυτό, υπάρχει μία ανθρωποφαγική άθλια απόπειρα διαπόμπευσης του γιατί ανέλαβε μία θέση ευθύνης και μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση