GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Συμψηφισμοί ή κατηγορίες που δεν στέκουν για τους στρατιωτικούς θα φόρτιζαν τις σχέσεις μας με την Τουρκία

"Ευελπιστώ ότι θα υπάρχει ορθός λόγος στις διεθνείς σχέσεις και στις συμφωνίες και στην καλή γειτονία. Νομίζω ότι είναι θέμα ημερών ...

"Ευελπιστώ ότι θα υπάρχει ορθός λόγος στις διεθνείς σχέσεις και στις συμφωνίες και στην καλή γειτονία. Νομίζω ότι είναι θέμα ημερών για να εκφραστεί μια τέτοια διάθεση, σε οτιδήποτε άλλο που θα οδηγούσε σε άκαιρους και αναιτιολόγητους συμψηφισμούς είτε σε κατηγορίες, οι οποίες προφανώς δεν στέκουν για επιβάρυνση του γεγονότος, οπωσδήποτε θα φόρτιζε πάρα πολύ τις ήδη δοκιμαζόμενες, σε ένα βαθμό έστω, σχέσεις μας με τη γείτονα χώρα" δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Το κατά πόσο ένα γεγονός σε συνοριακές διαβάσεις, μεγενθύνεται, αποκλιμακώνεται, λειτουργεί συμψηφιστικά ή τακτικίστικα, ανάλογα με το επίπεδο των σχέσεων σε κάθε φάση, δεν είναι κάτι που θα μας παραξένευε ή θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στη διαδρομή των σχεσεών μας με την Τουρκία" συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τον διορισμό του κ. Κουτεντάκη τόνισε ότι "Όλοι κρινόμαστε από τον ρόλο μας και ο κ. Λιαργκόβας που είχε υπάρξει υποψήφιος με τη ΝΔ, ουδέποτε κρίθηκε ή επικρίθηκε για κάτι τέτοιο. Παρέμεινε μέχρι τη λήξη της θητείας του και όποτε ήρθαμε σε αντιπαράθεση ήταν για συγκεκριμένα στοιχεία. Το να σεβόμαστε την επιστημονική και θεσμική δουλειά οποιουδήποτε έχει πολιτικές απόψεις ή κομματική τοποθέτηση, πιστεύω ότι είναι ο κανόνας. Όλοι κρίνονται επί της ουσίας. Δεν καταλαβαίνω τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από κάποιους. Ο Κουτεντάκης θα κριθεί από το έργο του, είναι νέος και έμπειρος στο αντικείμενο του. Θα δοκιμαστεί και ο ίδιος".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση