GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητροπολίτης Γαβριήλ: Δεν είναι ο ρόλος της Εκκλησίας να διχάζει και να προκαλεί

Στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή μίλησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, με αφορμή την αθώωση του Μητ...

Στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή μίλησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, με αφορμή την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου για την παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει κατά των ομοφυλοφίλων.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται η εκκλησία να διώξει μέσα από τους κόλπους τους έναν άνθρωπο που έχει επιλέξει να έχει αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Από την άλλη όμως σε καμία περίπτωση και η Εκκλησία -και να μην το περιμένει αυτό καμία κοινότητα ομοφυλοφιλική- δεν μπορεί να βγει και να πει καλά κάνετε και κάνετε αυτήν επιλογή" δήλωσε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.
«Όμως, όπως από τη μια κατηγορείται ότι μια πλευρά της εκκλησίας έχει έναν λόγο μίσους , έναν λόγο που πολλές φορές δημιουργεί αντιδράσεις , από την άλλη πλευρά μπορεί να υπάρχει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όταν μιλάμε για δημοκρατία, πρέπει να ξέρουμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της φωνής. Και η φωνή αυτή δεν πρέπει να δημιουργήσει ούτε έχθρες ούτε πολύ περισσότερο να υποκινεί αρνητικές καταστάσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφόσον θέλουμε να είμαστε μια προηγμένη κοινωνία, που θέλει να μιλάει για δημοκρατικούς θεσμούς και δημοκρατικές θέσεις, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κάθε θεσμός πρέπει να έχει τον διακριτό του ρόλο, τον οποίο μέσα στην κοινωνία υπηρετεί και σε καμία περίπτωση η εκκλησία δεν θα γίνει ποτέ μέσο , όργανο ή φορέας που θα διδάξει το μίσος, θα μιλήσει με μίσος και θα προκαλέσει εκδηλώσεις που θα φέρουν αποτελέσματα όπως αυτά που διαβάζουμε αυτές τις ημέρες τα ΜΜΕ» τόνισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.
«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί με τον λόγο του, ούτε μίσος ούτε εκδηλώσεις βίας, είτε αυτές προέρχονται από θρησκευτικές πεποιθήσεις είτε από πολιτικές πεποιθήσεις είτε από οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση έχει ο κάθε άνθρωπος. Δεν είναι ο ρόλος της Εκκλησίας να διχάζει, να προκαλεί . Η Ιερά Σύνοδος είναι εκείνη που έχει τον τρόπο πάντοτε να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ο κάθε Μητροπολίτης , ο κάθε Ιεράρχης που έχει έναν δικό του τρόπο για να εκφράζεται , σε κανέναν άνθρωπο που θα χτυπήσει την πόρτα του δεν θα την κλείσει .
Δεν είναι διάθεση να καλύψω κάποιον, αλλά ας δεχθούμε ότι είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν επιλέξει έναν τρόπο διαφορετικό για να εκφράζονται. Δεν σημαίνει αυτό ότι μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν ιεράρχες και μητροπολίτες που είναι υπέρ της βίας και του μίσους» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση