ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Βάλντις Ντομπρόβσκις: Μετά την 20η Αυγούστου τα μέτρα για το χρέος

Share it:
Το μήνυμα ότι η εκτέλεση των μέτρων της δεύτερης φάσης της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σε συνέχεια των αποφάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2017, θα έρθει «τμηματικά» και θα είναι διασυνδεδεμένη με όρους εκπλήρωσης των μεσοπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα στέλνει μιλώντας στη Realnews ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως τα μέτρα για το χρέος θα εκτελεστούν ως επί το πλείστον μετά την 20ή Αυγούστου και θα εξαρτώνται από την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων.
H «R» συνάντησε τον Β. Ντομπρόβσκις στον 11ο όροφο του κτιρίου της Κομισιόν και του απηύθυνε το βασικό ερώτημα πώς θα διεξαχθεί ο έλεγχος της χώρας μετά την 20ή Αυγούστου. Ο αντιπρόεδρος έθεσε το θέμα της εμπιστοσύνης των αγορών και σημείωσε ότι οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να τηρηθούν:
«Υπάρχουν μπροστά μας συζητήσεις σε σχέση με μέτρα για το δημόσιο χρέος και για το πώς η Ελλάδα θα γυρίσει στις αγορές. Υπάρχουν και συζητήσεις σε σχέση με τον μηχανισμό που συνδέει τις αποπληρωμές με την ανάπτυξη. Όλα αυτά συνεπάγονται ότι τα μέτρα για το χρέος θα αρχίσουν να υλοποιούνται ως επί το πλείστον στην περίοδο μετά το πρόγραμμα. Κατά συνέπεια, η συνέχιση της υλοποίησης των συμφωνηθέντων και η επίτευξη των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος θα είναι καθοριστικής σημασίας για την παραμονή της Ελλάδας εντός τροχιάς σε σχέση και με τα μέτρα για το χρέος».
Ο Β. Ντομπρόβσκις προειδοποίησε πως η εμπιστοσύνη των αγορών μπορεί να χαθεί εύκολα αν η χώρα εκτροχιαστεί.
Share it:
Reactions:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση