GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με μικτά αποτελέσματα

Με μικτά αποτελέσματα έκλεισε η Wall Street σήμερα, εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου μ...

Με μικτά αποτελέσματα έκλεισε η Wall Street σήμερα, εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,3%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 0,5% και 1,1%, αντίστοιχα.
Η Ευρώπη έχει καταρτίσει λίστα με αμερικανικά προϊόντα – από το ουίσκι bourbon έως τις μοτοσικλέτες Χάρλεϊ Ντάβιντσον – για την επιβολή δασμών, εάν ο Τραμπ υλοποιήσει το σχέδιό του, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, υποβάθμισε τους φόβους, λέγοντας ότι «η υστερία για τους δασμούς είναι πολύ κακό για το τίποτα».
Η εξαγγελία του Τραμπ ήρθε σε μία περίοδο που οι αγορές ήταν ήδη τεταμένες λόγω της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και των αποδόσεων των ομολόγων.
Οι τιμές των μετοχών μεγάλων αμερικανικών εταιρειών χάλυβα και μεταποιητικών εταιρειών βρέθηκαν υπό πίεση λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις συνέπειες των δασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση