GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμείωτη η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο - 11 παραβιάσεις και μια εικονική αερομαχία έγραψε το κοντέρ

Για ακόμη μια μέρα η τουρκική προκλητικότητα χτύπησε «κόκκινο». Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σήμερα έξι τουρκικά αεροσκάφη – ένας ζεύγος F...

Για ακόμη μια μέρα η τουρκική προκλητικότητα χτύπησε «κόκκινο». Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σήμερα έξι τουρκικά αεροσκάφη – ένας ζεύγος F-16 και δύο ζεύγη F-4 – προχώρησαν σε 11 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου καθώς και σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ δύο από τις 11 παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησε ο σχηματισμός των τουρκικών F-4 στις 14:51 πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες στα 12.500 ft.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ενώ μια διαδικασία αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση