GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διπλό φονικό στην Κύπρο: "Κλειδί" η κατάθεση του 15χρονου - "Το παιδί στοχοποιήθηκε" λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Γραπτή κατάθεση έδωσε στην Αστυνομία ο 15χρονος γιος του ζεύγους που δολοφονήθηκε στον Στρόβολο της Κύπρου. Ο γιος του δολοφονημέ...

Γραπτή κατάθεση έδωσε στην Αστυνομία ο 15χρονος γιος του ζεύγους που δολοφονήθηκε στον Στρόβολο της Κύπρου.

Ο γιος του δολοφονημένου ζεύγους έφτασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας. Το ζευγάρι βρέθηκε άγρια δολοφονημένο στην οικία του, στο Στρόβολο, τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου.

Ο ανήλικος γιος, είναι και ο μοναδικός μάρτυρας του διπλού φονικού, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 15χρονος είχε καταθέσει στην Αστυνομία, ότι ο ένας από τους δύο δράστες που του μίλησε με ακάλυπτο πρόσωπο είχε μούσι και, όπως του ανέφερε, έχει έναν γιο, γι’ αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Τον ανήλικο συνόδευσαν παιδοψυχίατροι και άλλα πρόσωπα του υποστηρικτικού του περιβάλλοντος, ενδεχομένως και λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας. Η κατάθεσή του δεν έγινε παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα δεν αποκλείεται να κληθεί ο 15χρονος να αναγνωρίσει τον 33χρονο συλληφθέντα. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη είχε κληθεί για κατάθεση και η θεία του παιδιού, με την οποία διαμένει μετά το στυγερό έγκλημα.

«Αμέτοχος είναι ο ανήλικος γιος της οικογένειας σε αυτό το εγκληματικό συμβάν», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάννου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως ο 15χρονος στοχοποιήθηκε.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ εξήγησε πως η σύλληψη του 33χρονου είναι μία εξέλιξη που τον χαροποιεί, καθώς έτσι, «με βάση του τι η ίδια η Αστυνομία κατέθεσε ενόρκως, προκύπτει ότι ο ανήλικος γιος είναι αμέτοχος σε αυτό το συμβάν».

«Ο ανήλικος γιος πιστεύω ότι έχει στοχοποιηθεί», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας. «Χωρίς να είμαι απόλυτος, σχεδόν οι πάντες, ήταν πεπεισμένοι προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα εντελώς άδικο και εξωπραγματικό. Είδα αρκετά σενάρια, χωρίς υπόσταση και χωρίς πραγματικό υπόβαθρο», επεσήμανε, ενώ σημείωσε πως η σεναριολογία έκανε πολύ κακό στον ανήλικο.

Αποκάλυψε μάλιστα πως υπήρξαν αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που αναφέρονταν τον 15χρονο και έγραφαν «παραδέξου να τελειώνουμε». «Για να καταλάβετε τι κακό του έχει γίνει». Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, εάν δεν υπήρχε αυτή η πληροφορία για τη σύλληψη του 33χρονου, το παιδί θα ήταν ακόμα στοχοποιημένο.

Πηγή: ΚΥΠΕ / philenews.co

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση