GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το αβαντάζ και το 2-1 στη Λιθουανία ο Ολυμπιακός

Για ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα κομβικό παιχνίδι ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ταξίδεψε στη Λιθου...

Για ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα κομβικό παιχνίδι ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ταξίδεψε στη Λιθουανία και θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις στο Game 3 της σειράς (20:00, Novasports 1), το οποίο και θα δώσει το προβάδισμα σε έναν από τους δύο συλλόγους μετά το 1-1 του ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει τη νίκη που θα του δώσει ξανά το αβαντάζ της έδρας και θα τον φέρει σε θέση... οδηγού στη μάχη για το Final Four του Βελιγραδίου. Βέβαια, τα προβλήματα παραμένουν στις τάξεις των Πειραιωτών, που θα έχουν και πάλι αρκετά ονόματα στο ιατρικό τους δελτίο.

Για την ακρίβεια, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν προπονήθηκαν την Δευτέρα (23/4) και η συμμετοχή τους θα κριθεί οριστικά λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, ενώ οι Κώστας Παπανικολάου, Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιώργος Μπόγρης δεν βρίσκονται ακόμα στο 100% της φυσικής τους κατάστασης.

Μιλώντας για τα δύο παιχνίδια της Λιθουανίας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο κομμάτι της εμπειρίας, λέγοντας κατά την αναχώρηση των «ερυθρόλευκων» από την Αθήνα: «Τέτοια ματς οι παίκτες μας έχουν παίξει πολλά. Η εμπειρία μετράει. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή. Αλλά, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι».

Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε και στην άμυνα της ομάδας του, τονίζοντας: «Η άμυνα πρέπει να είναι δυνατή. Θα πρέπει να έχουμε ισορροπία και στην επίθεση. Αν δεν παίξουμε καλά στην επίθεση θα τους δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να τρέξουν. Το ίδιο ισχύει και ανάποδα. Από την άμυνα δίνει ρυθμό στην επίθεση. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, χωρίς σκαμπανεβάσματα και κενά διαστήματα, για να κρατήσουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού».

Από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού μίλησε ο Ιώαννης Παπαπέτρου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Και τα δύο ματς θα είναι δύσκολα. Προσπαθούμε όλοι στην αποστολή να είμαστε ενάντια σε όλους. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε μια νίκη. Ξέρουμε ποιος πονάει και πού πονάει. Είναι πραγματικά συγκινητικό και σου δίνει ώθηση για να καλύψεις τον συμπαίκτη σου. Τα παιδιά που πονούν και παίζουν με ενέσεις είναι άξια σεβασμού».

Στην αντίπερα όχθη, ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος στις τάξεις της Ζαλγκίρις, καθώς άπαντες γνωρίζουν πως αν το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υπερασπιστεί την έδρα του, θα καταφέρει να κερδίσει το εισιτήριο για το Final Four. Βέβαια, ο Σάρας ξέρει πως το έργο της ομάδας του δεν θα είναι εύκολ, παρά το γεγονός πως οι πρωταθλητές Λιθουανίας θα βρουν έναν... έκτο παίκτη στο πρόσωπο των οπαδών τους.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Χουάν Κάρλος Γκαρσία Γκονζάλες (Ισπανία).

Πηγή: filathlos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση