GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Απαντήσεις σε δέκα γρίφους

Απαντήσεις σε δέκα ερωτήματα επιλαχόντων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό της 3Κ/2018. Οι απαντήσεις αναδεικνύουν την τακτική του Α...

Απαντήσεις σε δέκα ερωτήματα επιλαχόντων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό της 3Κ/2018.

Οι απαντήσεις αναδεικνύουν την τακτική του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη των 8.166 μονίμων στους δήμους.

1) Έχουν τύχη οι επιλαχόντες στον διαγωνισμό των δήμων;

Ναι έχουν. Το ΑΣΕΠ προτίθεται να εξετάσει έως 45.000 αιτήσεις για να διαμορφώσει τον τελικό πίνακα των 8.166 διοριστέων.

2) Το ΑΣΕΠ έχει την δυνατότητα να βρει τα πλαστά δικαιολογητικά;

Κάποιοι στο ΑΣΕΠ έχουν αυτή την «ειδικότητα». Και δεν αναφερόμαστε στα οφθαλμοφανή όπου ο υποψήφιους με απολυτήριο Λυκείου «16», το κάνει «18» με στυλό. Από την ίδρυσή του μέχρι τώρα έχει βρει πάνω από 18.000 πλαστά πιστοποιητικά, διαμορφώνοντας παράλληλα μία ιδιότυπη black list. Στο ΑΣΕΠ έχει γράψει ιστορία η αναζήτηση ενός μεταπτυχιακού σε Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Ύστερα από δύο μήνες πήρε την επίσημη απάντηση ότι κανένας Έλληνας δεν έκανε μεταπτυχιακό τα τελευταία 15 χρόνια στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

3) Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για αναπλήρωση των κενών στον προσωρινό πίνακα;

Καμία τέτοια πιθανότητα.

4) Δικαιώνονται οι ενστάσεις;

Όταν είναι τεκμηριωμένες, δικαιώνονται σε απόλυτο βαθμό.

5) Τι θα γίνει αν δεν καλυφθούν οι κενές θέσεις, επειδή οι δήμοι διαπίστωσαν εξώφθαλμες παραλείψεις στα δικαιολογητικά των προσωρινά διοριστέων;

Ο νόμος το λέει με σαφήνεια και το ΑΣΕΠ το επιβεβαιώνει: Με την διαδικασία του διαγωνισμού των 8.166 θα παραμείνουν κενές. Μην ξεχνάτε, ότι οι εποχικές προσλήψεις που ενεργοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών (1.011 θέσεις) θα καλύψουν ένα μέρος από αυτά τα κενά.

6) Γιατί δεν καλύπτονται τα κενά των προσωρινά διοριστέων από τους επιλαχόντες;

Διότι δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία. Επιπλέον, είναι πρακτικά αδύνατο. Ποιος εγγυάται ότι όσοι αναπληρώσει τα κενά θα έχουν το σωστό φάκελο δικαιολογητικών; Αναπληρώσεις γίνονται μόνο επί τη βάση οριστικού πίνακα διοριστέων.

7) Γιατί το ΑΣΕΠ έβγαλε πολύ γρήγορα τα προσωρινά και θα καθυστερήσει για τα τελικά;

Διότι, τα προσωρινά βγήκαν με το πάτημα ενός κουμπιού, με βάση τα δηλωθέντα στις αιτήσεις. Τα οριστικά απαιτούν άνοιγμα φακέλων και ενδελεχή εξέταση δικαιολογητικών.

8) Πότε θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα;

Θα ολοκληρωθούν σε 7-8 μήνες. Το πιθανότερο είναι να εκδίδονται σταδιακά, αρχής γενομένης από τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ.

9) Μπορούν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό (προσωρινά διοριστέοι, επιλαχόντες) να κάνουν αίτηση σε άλλο διαγωνισμό;

Ναι, μπορούν. Αν πετύχουν και στους δύο επιλέγουν την υπηρεσία που επιθυμούν.

10) Έχει δικαίωμα ο φορέας πρόσληψης να ελέγξει τα δικαιολογητικά προσωρινά διοριστέων;

Όχι, είναι ευθύνη του ΑΣΕΠ. Μπορεί, ωστόσο, να ελέγξει εκείνα τα δικαιολογητικά που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας (π.χ. δίπλωμα οδήγησης ή επαγγελματικές άδειες).

Πηγή: workenter.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση