GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι 7 φιλότουρκοι ευρωβουλευτές!

Eπτά φιλότουρκοι Ευρωβουλευτές με τη συμπεριφορά τους προκαλούν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές που είχαν ...

Eπτά φιλότουρκοι Ευρωβουλευτές με τη συμπεριφορά τους προκαλούν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές που είχαν το θράσος να καταψηφίσουν το ψήφισμα που καταδικάζει ουσιαστικά τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Οι ευρωβουλευτές, κόντρα στην επίσημη γραμμή των κομμάτων τους, αδιαφόρησαν πλήρως για τις θεμελιακές αξίες της Ε.Ε., όπως το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Mετά από συντονισμένες προσπάθειες των Ελλήνων ευρωβουλευτών, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με ευρύτατη πλειοψηφία (607 υπέρ, 7 κατά, 18 αποχές) το ψήφισμα σχετικά με την «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτους δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία».
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ψήφισμα αυτό κάνει το αυτονόητο - καλεί τις τουρκικές αρχές να ολοκληρώσουν γρήγορα τις δικαστικές διαδικασίες και να απελευθερώσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα και να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, για όλους τους εμπλεκόμενους, τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης.
Κι όμως, επτά ευρωβουλευτές έκριναν σκόπιμο να το καταψηφίσουν, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για ενδεχόμενες σχέσεις τους με το καθεστώς Ερντογάν και την επιρροή που μπορεί να δέχονται από την Άγκυρα. Οι φιλότουρκοι ευρωβουλευτές προέρχονται από έξι διαφορετικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τέσσερις διαφορετικές πολιτικές ομάδες. Πρόκειται για τους εξής:

1. Φρανκ Μπόγκοβιτς (Σλοβένος, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα)
2. Ρίτσαρντ Κόρμπετ (Βρετανός, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα)
3. Αντρέ Έλισεν (Ολλανδός, Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας)
4. Λίντια Τζοάνα Γκέρινγκερ ντε Όντεμπεργκ (Πολωνή, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα)
5. Πίτερ Γιάρ (Γερμανός, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα)
6. Όλαφ Στούγκερ (Ολλανδός, Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας)
7. Μαρί-Κριστίν Βεργκιάτ (Γαλλίδα, Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά)

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/afti-ine-7-filotourki-tou-evrokinovouliou#.Wtn6hG69fh0.twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση