GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο τελευταίος των Μοϊκανών...

Ηλίας Τζαφέρης   «Έφυγε» ο τελευταίος των μεγάλων εκδοτών  ο Γιώργος Κουρής Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακ...

«Έφυγε» ο τελευταίος των μεγάλων εκδοτών 
ο Γιώργος Κουρής
Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής ο ιστορικός εκδότης Γιώργος Κουρής.
Ήταν αντικειμενικά «τελευταίος των Μοϊκανών» της πανίσχυρης γενιάς των εκδοτών της Μεταπολίτευσης
Ένας μαχητικός και οξυδερκής άνθρωπος που δημιούργησε την δική του σχολή Δημοσιογραφίας- με όλα τα θετικά ή τα αρνητικά που θα μπορούσε να του προσάψει κανείς – σε μια πορεία που έγραψε Ιστορία στον χώρο της Πολιτικής αλλά και της Δημοσιογραφίας.

Ο Γιώργος Κουρής ήταν ένα φτωχόπαιδο από την Κεφαλλονιά που κατάφερε να κυριαρχήσει για περισσότερο από μια εικοσαετία στον εκδοτικό χώρο, καταγράφοντας αστρονομικές κυκλοφορίες μέσα από από τα έντυπα του (κάποτε η «Αυριανή» πούλαγε εκατοντάδες χιλιάδες φύλλα) αλλά και διαθέτοντας τεράστια παρέμβαση μέσα από τα κανάλια που κατά καιρούς δημιούργησε.
Ακόμη και οι ορκισμένοι εχθροί του, υποκλίνονταν στην μαχητικότητα του αλλά και στο πάθος του για την αποκαλυπτική δημοσιογραφία.
Δημιούργησε δεκάδες μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες θέσεις εργασίας, συγκρούστηκε ανελέητα με όλες τις εξουσίες και υποχρέωσε την πολιτική και την οικονομική ελίτ να τον αντιμετωπίζει ως ισότιμο συνομιλητή της.

Για όσους τον γνώρισαν από κοντά για πολλά χρόνια, όπως εγώ, μπορούσαν να διακρίνουν πίσω από την επιφανειακή σκληρότητα του, έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο και ευσυγκίνητο άνθρωπο που πάντα βοήθαγε (στα κρυφά και χωρίς δεύτερη κουβέντα) όσους είχαν ανάγκη.
Ο Γιώργος Κουρής έγραψε την δική του ιδιαίτερη σελίδα στην ταραγμένη Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.
Και αφήνει παράλληλα μια βαριά κληρονομιά στον γιο του Ανδρέα Κουρή, έναν ικανό και άξιο νέο εκδότη ο οποίος είναι βέβαιο πως θα διαχειρισθεί επάξια αλλά και θα επεκτείνει τον πανίσχυρο Όμιλο Ενημέρωσης που δημιούργησε ο Γιώργος Κουρής.

Η.Κ.ΤΖΑΦΕΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση