GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτελέστηκε ο γηραιότερος θανατοποινίτης στη σύγχρονη αμερικανική Ιστορία - ΒΙΝΤΕΟ

Τριάντα χρόνια μετά τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε έναν ομοσπονδιακό δικαστή η πολιτεία της Αλαμπάμα προχώρησε στην εκτέλεση το...

Τριάντα χρόνια μετά τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε έναν ομοσπονδιακό δικαστή η πολιτεία της Αλαμπάμα προχώρησε στην εκτέλεση του 83χρονου βομβιστή, Γουόλτερ Μούντι. Πρόκεται για τον γηραιότερο άνθρωπο που θανατώνεται στη σύγχρονη περίοδο της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ.

Ο Γουόλτερ Μούντι εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στο σωφρονιστικό ίδρυμα Άτμορ, χωρίς να κάνει κάποια τελευταία δήλωση, σύμφωνα με αξιωματούχους της φυλακής. Ήταν η όγδοη εκτέλεση φέτος στις ΗΠΑ.

Ο Μούντι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που εκτελείται από το 1976, όταν επανήλθε σε ισχύ η θανατική ποινή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Μέχρι τώρα ο γηραιότερος εκτελεσθείς θανατοποινίτης ήταν ο Τζον Νίξον, ο οποίος ήταν 77 ετών όταν θανατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 στο Μισισιπί.

Ο Μούντι καταδικάστηκε σε θάνατο για την αποστολή πακέτου-βόμβας το 1989 που σκότωσε τον 58χρονο δικαστή Ρόμπερτ Βανς και την αποστολή μίας ακόμα βόμβας που σκότωσε τον δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ρόμπερτ Ρόμπινσον στην Τζόρτζια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση