GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αστυνομία του Μούνστερ εξετάζει ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο όχημα του δράστη

Οι δεκάδες θαμώνες του εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή «Kiepenkerl» στο ιστορικό κέντρο του Μούνστερ και, λόγω της καλοκαιρίας, κά...

Οι δεκάδες θαμώνες του εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή «Kiepenkerl» στο ιστορικό κέντρο του Μούνστερ και, λόγω της καλοκαιρίας, κάθονταν στον εξωτερικό χώρο του ομώνυμου εστιατορίου, ήταν ο στόχος του άνδρα ο οποίος οδήγησε το φορτηγό του κατευθείαν πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν - μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε επιτόπου - ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Έξι εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το νοσοκομείο της πόλης έχει απευθύνει έκκληση για δωρεά αίματος προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του.

Στο μεταξύ η αστυνομία εξετάζει ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο όχημα του δράστη και έχει προληπτικά εκκενώσει σπίτια και επιχειρήσεις στην γύρω περιοχή. Οι αρμόδιες αρχές χαρακτηρίζουν πάντως ακόμη την κατάσταση «αδιευκρίνιστη», σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του δράστη, από πολλά γερμανικά μέσα ωστόσο υπενθυμίζεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση του Ουζμπέκου Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος, στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους» στις 7 Απριλίου του 2017 είχε οδηγήσει φορτηγό εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους στο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση